Op deze zaterdag 6 Mei 2017 voor de DSV A1 mannen in Sint Anthonis, de wedstrijd tegen Mulo uit Helmond, waar in de eerste competitie helft in een spectaculair treffen met 4-3 van was verloren. DSV was gewaarschuwd omdat het team destijds na een kwartier al met 3-0 achter stond, dus met een nu vrijwel geheel nieuwe voorhoede begon het team uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd www.scootshootfotografie.nl

Mulo was sterker, maar minder sterk dan verwacht en DSV kon redelijk eenvoudig overeind blijven, maar het moet gezegd, dit weer zeer sterk te danken aan inval- B1 keeper Roel Sommers die, zodra de verdediging het even niet kon bolwerken uiterst geconcentreerd en sterk de plaats van eigen keeper Rens innam. Rens mocht zijn kunsten in de spits etaleren en hier liet hij af en toe leuke dingen zien, echter wanneer hij zich iets meer doelgericht kan posteren en de hard werkende Sven dan voor de ondersteuning kan zorgen, kan dit ook goals gaan opleveren. Dankzij de opvallend verre ingooi van Mulo kon menig gevaarlijke situatie ontstaan op de DSV helft, maar dankzij hard werken van de verdedigende spelers Stijn Willems, Mattee, Jorn en Teun werd menig aanval van Mulo in de kiem gesmoord, en anders was er wel onzorgvuldigheid in de afwerking door Mulo of sterk ingrijpen van Roel in de goal. Kreeg DSV dan geen kansen? Jawel hoor, maar een schot van Tim Verstegen ging over de goal, Rens had pech bij een voorzet van Rik over rechts dat er net een Muloverdediger zijn inzet kon pareren en een vrije trap van Martijn werd door de keeper net van onder de lat weg getikt en zodoende werd er de ruststand van 0-0 gehaald.
 
Rens bleef na de rust met een blessure aan de kant en werd goed vervangen door Pieter Vloet, die met zijn snelle acties en harde werken heel wat onrust in de Mulo verdediging creëerde. Pim Vloet mocht de na een sterk gespeelde eerste helft de zich sparende Mattee, vervangen.  Toch was het Mulo dat zes minuten na de rust wist te scoren na een counter over rechts en op deze inzet was Roel kansloos en een 0-1 stand verscheen op het scorebord. Hein, Rik en Martijn liepen weer vele meters op het middenveld om de Mulo opbouw te ontregelen en hierdoor kon Martijn na een balafname, met een fraai passje achter de verdediging, de snelle Tim Verstegen weg sturen, maar tussen 2 verdedigers ging de inzet van Tim net langs de goal. Dat er nu gelukkig weer eens een goede scheidsrechter in het veld stond, mag na de deceptie van vorige week ook wel eens werden vermeld en nadat Tim Verstegen bij een onschuldige actie naar de grond werd getrokken, moest de scheidsrechter fluiten, maar helaas voor Mulo was dit wel rechts op de rand van, maar binnen het strafschopgebied gebeurd en vanaf 11 meter mocht Teun de weer goed ingeschoten penalty verzilveren waardoor de stand weer gelijk werd getrokken (1-1). Na een afwezigheid van ongeveer 2 maanden maakte Lars Willems zijn rentree en kwam in het veld voor Jorn en Lars liet gelijk weer wat goede verdedigende acties zien. Na een één-twee van Hein en Rik, omspeelde de weer hard werkende en sterk acterende Rik, twee verdedigers en na zijn perfecte voorzet vanaf de linker achterlijn kon de bal door de keeper met een uiterste krachtinspanning met zijn rechter vingerkootjes enige centimeters verplaatst worden, waardoor de er erachter staande en hoog springende Pieter Vloet de bal net niet in de verder lege goal kon koppen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd counterde Mulo weer een keer en Gerard vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee en de Mulo spits kon alleen op Roel af gaan en maakte geen fout (1-2) en een zeer opgetogen Mulo- team haalde opgelucht adem, want ze begonnen zich langzamerhand af te vragen waarom dit DSV team zo veel tegenstand gaf, want Mulo kon nog kampioen worden en DSV speelde toch nergens meer voor. Bram Goosens versterkte de verdediging nog enige tijd en DSV zocht de gelijkmaker, maar schoten van zowel Rik als Hein gingen over de Mulo goal en de wedstrijd eindigde in een 2-1 verlies voor DSV.
 
Een goede wedstrijd van DSV A1 , hard geknokt en leuke acties gezien en dit was nodig als generale repetitie voor de dubbele confrontatie tegen Olympia”18 in de nacompetitie, want dit team ondervond te veel tegenstand in de hoofdklasse en mag ten koste van DSV, volgend jaar misschien nog een poging wagen. Hier zullen ze wel voor moeten knokken, want de A1 mannen willen laten zien dat ze er nog wel wat van kunnen en voor veel spelers is de nacompetitie de laatste kans om in de jeugd nog een prijs te pakken en daar zullen een aantal spelers extra energie uit putten om deze kans te pakken. Komende zaterdag is er de eerste wedstrijd en het team zal gebrand zijn om hier een goed resultaat neer te zetten. Een ieder die zich geroepen voelt mag de mannen komen aanmoedigen en genieten van de felle inzet van dit hardwerkende, van ambitie en talent bulkende team.
 
De DSV JO 19-1 side

Foto's te zien op: