DSV JO09-1: KEURIGE VIERDE PLAATS IN NAJAARSCOMPETITIE
 
Ons vorige verslag sloten we af met de doelstelling om hoog in de middenmoot te eindigen in de competitie. Met een mooie vierde plek is dat uiteindelijk ook gelukt. Van onze laatste vier wedstrijden wonnen we er twee en verloren we er twee.
 
Op 5 november speelden we in Haps tegen hekkensluiter Hapse Boys JO09-1. Net als in de bekerwedstrijd werd er met 11-0 gewonnen van dit team. Het overspelen kon af en toe nog wel wat beter maar het was een prima wedstrijd met doelpunten van Abdulrahman (3), Martijn (2), Daan (2), Dries (2), Louis (1) en Fedde (1). Hoogtepunt was de snoeiharde kopgoal van 7 meter afstand in de kruising van Abdulrahman na een corner van Dries. Deze goal was gelukkig ook nog vastgelegd op film door de tegenstander dus daar kunnen we nog elke week van genieten.
 
Op 12 november speelden we onze tweede (en meteen de laatste!) thuiswedstrijd tegen JVC JO09-2. Een sterk team dat net als wij in de middenmoot vertoefde. Helaas werd dit van onze zijde de minste wedstrijd van het seizoen. JVC was op alle fronten beter en we werden ook op inzet afgetroefd. De 2-1 voorsprong bij rust was gelukkig te noemen en ondanks fantastische reddingen van Louis werd het uiteindelijk een terechte 6-3 nederlaag. Een wedstrijd om lering uit te trekken maar ook om snel te vergeten.
 
Op 19 november speelden we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Volharding JO09-2. Deze werd met 5-1 gewonnen zodat we klaar waren om op bezoek te gaan bij de ongeslagen koploper Vitesse JO09-1. Daar lieten we ons de eerste vijf minuten echter overlopen en we stonden al met 3-0 achter. Vitesse speelde technisch en fysiek sterk en met de rust was het 4-0. Met een duidelijke speech in de rust werd de jongens duidelijk dat ze de schroom van zich af moesten gooien en dat er met meer fysiek en overtuiging de duels aangegaan moesten worden. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen JVC bleken de mannen in staat om de wedstrijd te kantelen. Er werd gestreden voor elke meter en het werd al gauw 4-1 en 4-2 door doelpunten van Abdulrahman en Martijn. Vitesse kwam er nog nauwelijks aan te pas en als ze al naar voren kwamen dan waren Meindert, Martijn en Louis op hun hoede. Fedde, Daan en Abdulrahman maakten vele meters en wonnen duels. Voorin waren Dries en Luciano actief en veel gevaarlijker dan in de eerste helft. We kregen nog enkele goede kansen en met wat meer geluk had er nog meer in gezeten. Uiteindelijk verloren we met 4-2 maar de jongens gingen met opgeheven hoofd van het veld.
 
De laatste wedstrijd van deze competitie was tegen de buurman Excellent JO09-1. Op een moeilijk bespeelbaar veld in Westerbeek (we zijn er zeker van dat er grasmaaiers in Westerbeek zijn maar ze worden waarschijnlijk voor andere doeleinden gebruikt…) maakten Daan, Fedde, Dries en Abdulrahman al gauw 4-0. Excellent heeft echter een handige, snelle spits die met een mooi schot voor de 4-1 zorgde. In de tweede helft eenzelfde beeld en de einduitslag werd 9-3 in ons voordeel. Een mooie  afsluiting van de najaarscompetitie die in de kantine van DSV nog is gevierd.
 
Uiteindelijk eindigen we op de vierde plek in de hoogste eerste klasse waarbij we onder andere Olympia JO09-1 achter ons laten. Vitesse en SES gaan uitmaken wie er kampioen wordt. De jongens hebben een mooie ontwikkeling door gemaakt vanuit het Fairplay voetbal naar het grotere veld. De veldbezetting en het overspelen gaan steeds beter. Met de juiste inzet kunnen we het elke tegenstander heel lastig maken. Dat hebben we tegen zowel SES als Vitesse kunnen laten zien. We zijn benieuwd wat de nieuwe indeling in het voorjaar zal zijn. Hoe dan ook hebben we er veel zin in om in 2017 weer te gaan knallen.
 
 
De leiding