Het seizoen van DSV JO09-1 (F1) is inmiddels twee maanden gevorderd dus de hoogste tijd voor een verslag. Het team bestaat uit 8 jongens die vorig jaar nog Fairplay-voetbal speelden. De eerste vriendschappelijke en bekerwedstrijden waren dan ook met name om te wennen aan het grote veld en de posities. Zowel voor de beker (UDI JO09-1, Boekel Sport JO09-1 en Hapse Boys JO09-1) als de competitie zijn we mooi maar pittig ingedeeld (1e klasse 101). We hebben een leuke groep met verschillende talenten maar wisten ook gelijk dat het zonder hard werken heel lastig gaat worden.

De eerste bekerwedstrijd was in Uden tegen hoofdklasser UDI19 JO-01. Er werd zeker in de eerste helft goed tegenstand geboden en de ruststand was 2-0 in het voordeel van UDI. Pas in de laatste tien minuten kon UDI ietwat geflatteerd naar 6-0 uitlopen. Een prima wedstrijd om er in te komen, tegen een sterke tegenstander. De tweede bekerwedstrijd was thuis tegen Boekel Sport JO09-1 die hun eerste wedstrijd ruim hadden gewonnen. Het bleek een tegenstander die een maatje te groot was. Dankzij formidabel keeperswerk van onze zwarte panter Louis konden we de schade beperkt houden tot 2-0. We hebben zelf echter nauwelijks een kans af kunnen dwingen.
 
Op 24 september volgde de eerste competitiewedstrijd tegen Juliana Mill JO09-1. Deze wedstrijd begonnen we te slap. Juliana was feller en veel directer naar de goal. De eerste drie schoten op goal leverden al snel een 3-0 achterstand op. Pas bij een 5-0 achterstand in de tweede helft begonnen de mannen onder aanvoering van Fedde en Abdulrahman druk te zetten en duels te winnen. Uiteindelijk werd het 7-3 voor Juliana, een terechte overwinning maar we hadden ze het veel lastiger kunnen maken. Doelpunten werden gemaakt door Fedde Verhoeven, Martijn Graat en Dries Thijssen.
 
De tweede wedstrijd was uit tegen SES JO09-1. Uit een grondige studie van de leiding was gebleken dat dit samen met Juliana wel eens de kampioenskandidaat zou kunnen zijn gelet op hun uitslagen. De mannen van DSV JO09-1 waren echter super gemotiveerd. Met Louis Vesters in de goal, Martijn Graat en Daan Arts in de verdediging, Dries Thijssen, Abdulrahman Bakir en Fedde Verhoeven op het middenveld, Luciano Klokgieter in de spits en Meindert Vloet beginnend als reserve werd de strijd aangegaan. SES kwam al snel op een 1-0 voorsprong en was ook sterker in de eerste helft. Over het gehele veld werden er door DSV duels aangegaan, goed overgespeeld en goed verdedigd. Dit leverde in de tweede helft, nadat Meindert Luciano had vervangen, de gelijkmaker op van Dries. Het was de eerste tegengoal van SES dit seizoen en daar hadden sommige spelers wat moeite mee. De wedstrijd bleef lange tijd in evenwicht totdat drie minuten voor tijd een overtreding op Martijn door de scheidsrechter over het hoofd werd gezien waardoor SES simpel kon storen. Als goed geïnstrueerde leiding (postbus 51, tot tien tellen…etc) hebben we daar maar niet al te veel stampei over gemaakt. Wel spijtig. In de laatste minuut maakte SES nog 3-1. Twee wedstrijden: nul punten maar wel goed gespeeld en hard gewerkt.
 
Op de ranglijst was duidelijk dat we twee sterke tegenstanders gehad hadden. Op 15 oktober speelden we onze derde wedstrijd in Boxmeer tegen Olympia JO09-1. Zij hadden de eerste drie wedstrijden gewonnen van tegenstanders die net als wij nog geen punten gehaald hadden. Het kon dus nog alle kanten op. Daan was ziek dus we hadden geen wissels, maar dat is geen probleem voor de jongens. Niemand wil reserve. Het niveau en de werklust werd in deze wedstrijd 100% door gezet. Louis keepte goed en zal alleen nog maar beter worden nu hij vanaf november keeperstraining krijgt. Martijn en Meindert vormen een blok beton achterin met goede inspeelpasses naar voren. Fedde was de motor op het middenveld: snel, balvaardig en met longen als een paard.  Voorin hadden de Boxmerenaren hun handen vol aan Abdulrahman, Dries en Luciano. Bij rust stonden we met 3-1 voor. Na rust dezelfde gretigheid die zelfs leidde tot een eigen goal: 3-2. De draad werd weer snel opgepakt en na mooie rushes van achteruit door Martijn en Fedde werden Dries en Luciano in staat gesteld om de voorsprong weer uit te breiden tot 5-2. Uiteindelijk wordt er met 6-2 gewonnen en zijn we van de nul af.
 
Afgelopen zaterdag speelden we onze derde en laatste bekerwedstrijd uit tegen Hapse Boys. Toevallig spelen we hier aankomende zaterdag opnieuw tegen voor de competitie. Met een fitte Daan weer bij de groep speelden we een goede wedstrijd waarin we duidelijk de sterkere partij waren. Na een 6-0 ruststand werd het uiteindelijk 11-0. Doelpunten waren er van Abdulrahman (3), Daan (2), Dries (2), Louis (2), Fedde en Luciano. In de tweede helft werd er soms te veel voor eigen succes gegaan, daar moeten we nog aan werken. Wel zijn we uitgeschakeld in de beker. UDI en Boekel Sport gaan onderling uitmaken wie doorgaat naar de tweede ronde.
 
Al met al een mooie seizoenstart met wisselende uitslagen. Het is leuk om te zien dat de jongens in korte tijd de posities op het grotere veld steeds beter invullen. De werklust is enorm en een genot om naar te kijken. Met dit team is het mogelijk om hoog in de middenmoot te eindigen in de competitie. Daar gaan we voor.
 
De leiding