JVC JO10-1 was onze volgende tegenstander op weg naar de bekerfinale. Op papier een niet al te moeilijke horde en hoewel de einduitslag met 5-1 ook wijst in die richting gaf de wedstrijd een iets ander beeld.

 De gasten uit Cuijk speelden zeker in de eerste helft een prima wedstrijd waar wij als DSV te weinig tegenover stelden. We waren te gemakzuchtig, niet scherp in de duels en lieten de tegenstander voetballen alsof het zomeravond-voetbal was. JVC kwam terecht op een 0-1 voorsprong en hadden daarna nog 1 of 2 kansjes. Gelukkig wisten we voor de rust de score naar onze hand te zetten door 2 cadeautjes van JVC. Met een 2-1 voorsprong gingen we rusten. Onze jongens werd nogmaals op het hart gedrukt dat voetbal een kwestie is van duels winnen, vrijlopen, overspelen en scoren. Ontbreekt er 1 van die zaken kan wordt het lastig om te winnen.
Na een wat stroef begin van de tweede helft kwamen we redelijk op stoom. Zonder zelf kansen weg te geven en ook niet echt goed te voetballen liepen we uit naar een verdienstelijk 5-1.
De komende wedstrijden moet er met name aandacht zijn voor een betere opbouw van achteruit. De uittrappen van Tim zijn prima maar worden te vaak gebruikt. Met Martijn en Luca achterin geven we weliswaar weinig kansen weg maar zij mogen meer durf in hun spel aan de bal tentoon spreiden. Dit betekent voor het middenveld dan ook dat zij zich meer aan moeten bieden, Eef moet in het centrum duidelijker aanspeelbaar zijn en op de vleugels zullen Stijn, Daan en Mika meer naar de zijlijn moeten trekken waarbij het vervolg niet altijd naar voren hoeft. Voor Sjef is het zaak om voorin de juiste positie te kiezen, het liefst niet met de tegenstander in de rug.
Meer durven en slimmer spelen dan worden we nog beter als team.

Succes.