Afgelopen zaterdag was het al weer de derde oefenwedstrijd van JO11-1 ter voorbereiding op de competitie na de winterstop.
Excellentia JO11-1 was bekend voor "onze jongens". Immers tijdens de competitie voor de winterstop hadden ze met dikke cijfers verloren en was het zo ongeveer de slechtste wedstrijd van het seizoen voor de DSV-ers. M.a.w. dit keer moest er revanche genomen worden.


Aangezien Tim maar 1 helft kon meespelen en ook wel een keer wilde voetballen, verruilde Tim z'n keepershirt en kwam in de spits te staan. Dylano verschoof naar de linkshalf, Sjef nu naar de rechtshalf, Eef als mid-mid, en Stan en Mika in de verdediging. Marten maakte zijn debuut als keeper.
Excellentia kwam goed uit de startblokken, en was direkt al 2x gevaarlijk. Echter daarna namen de DSV-ers het initiatief over en gingen ze op zoek naar de openings treffer. En ondanks dat Excellentia fysiek een paar sterke spelers had, en ook een aantal individuele goede voetballers, werd er door goed combinatievoetbal en een flinke portie inzet kans na kans gecreëerd. Echter zoals al vaker gezien dit seizoen, is het "afmaken" (nog) niet het sterkste punt van "onze mannen". Eef z'n schoten gaan 2x net naast. Sjef ziet z'n inzet op de lijn stranden. Dylano mist net het beetje geluk. Ook is Excellentia een paar keer gevaarlijk, maar Luca en Mika houden het achterin goed dicht, en debutant doelman Marten staat te keepen alsof hij jaren lang niks anders gedaan heeft. Toch komt halverwege de eerste helft de verdiende voorsprong. Excellentia wist de bal uit een corner van Eef in eerste instantie nog weg te werken. Echter de bal komt bij Mika terecht die z'n tegenstander uitkapt, naar voren komt, en dan de bal midden voor de goal teruglegt op de aanstormende Stan. Stan neemt de bal vol op z'n linker "pantoffel" en jaagt de bal onhoudbaar de touwen in 1-0. Dit smaakt naar meer ! En zo'n 5 minuten later is het weer raak. Sjef weet ondanks dat hij zo'n 20 kg lichter was dan de sterke aanvoerder van Excellentia de bal op het middenveld te onderscheppen en rukt op naar voren. Tim gaat op dat moment de diepte in en trekt daarmee 2 verdedigers mee. Hierdoor komt er ruimte op links wat Sjef goed ziet en met een prachtige pass over links weet hij Dylano te bereiken die alleen voor de goal komt en de bal zeer beheerst intikt. 2-0 wat ook de ruststand is.
Na de rust DSV met 7 man verder met als doel de voorsprong uit te bouwen tot een nulletje of 4-5. Echter het loopt anders. Want binnen een minuut komt er een supersnelle aanval van Excellentia. Als Mika dan ook nog uitgespeeld heeft is het 2 aanvallers tegen 1 verdediger Luca en zeer professioneel worden Luca en keeper Marten weggetikt en uitgespeeld 2-1. Excellentia krijgt hierdoor moed en even later valt al de gelijkmaker dankzij een prachtig afstandschot 2-2. Excellentia is m.n. gevaarlijk vanuit de corners. En hoewel Marten nog een paar keer goed weet te redden maakt hij 1x een inschattinsfout als hij bij een corner te ver uitkomt. Hij weet de bal nog wel weg te stompen, maar niet hard genoeg. Hierdoor valt de bal voor de voeten van de spits linksbuiten van Excellentia die zich geen seconde bedenkt en de 2-3 maakt. Dus ipv de verwachte 4 of 5-0 voorsprong, staan de DSV-ers achter. Toch blijven ze gaan, Eef maakt vele kilometers op het middenveld, Mika komt vaak sterk op over rechts. Stan overheerst op links. En Sjef en Dylano laten een paar prachtige combinaties zien. Maar de bal valt telkens net niet goed, of stuit op de kleine maar sterk keepende doelman van Excellentia. Langzamerhand beginnen de DSV-ers vermoeid te raken, en weet ook Excellentia gevaarlijk te counteren. Maar laatste man Luca speelt een dijk van een 2e helft, en ook Marten weet nog een paar keer de bal goed te stoppen. Vlak voor het einde valt dan toch de verdiende gelijkmaker. Eef onderschept de bal op het middenveld en speelt Mika aan op rechts die over de vleugel naar voren komt. Nu 3 aanvallers van DSV tegen 2 verdedigers van Excellentia. Mika speelt Dylano aan die kansrijk midden voor het doel staat. Dylano met 1 verdediger voor zich vlak voor de goal laat zien een meesterlijk inzicht en zelfbeheersing te hebben. Ipv voor eigen gewin te gaan, draait hij bij z'n tegenstander weg en legt de bal prachtig breed op Sjef die de bal in het doel weet te tikken. 3-3.

Een verdiend gelijkspel en een stuk beter resultaat dan de vorige keer tegen Excellentia. In de competitie komen we ze over een aantal weken opnieuw tegen, en dan hopen we de positieve trend verder door te kunnen zetten!