Na de verloren halve bekerfinale wisten we wat ons te doen stond. Nog 4 keer winnen in de competitie en het kampioenschap zou binnen handbereik zijn.

 In de uitwedstrijd in Mill begonnen we stroef en niet geconcentreerd. We kwamen voor rust met 1-0 achter en hadden aan 5 minuten goed voetbal genoegen om uiteindelijk met 2-6 te winnen.

De thuiswedstrijd tegen Milsbeek was beter. De 4-0 winst gaf een goed beeld van de wedstrijdverhouding al kwamen drie van de doelpunten wat gelukkig tot stand.

De eerste helft tegen Constantia was dramatisch. Zouden we dan toch het kampioenschap door onze vingers laten glippen tegen nummer 10 van de competitie. Zoals wel vaker dit seizoen lieten onze spelers zien dat ze de juiste mentaliteit hebben om tot succes te komen. In een acceptabele tweede helft corrigeerden we de stand. 6-2.
 
In de laatste en voor ons alles beslissende wedstrijd zakten we af naar het zuiden. Nabij het rustieke plaatsje Oostrum speelden we tegen de nummer 3 van dat moment  SVOC JO11-1. In het vorige seizoen hadden we hier dik op de box gekregen. De kopjes waren dan ook gespannen voor de wedstrijd. (die van ouders, supporters en leiding in ieder geval).

We begonnen vol overtuiging en energie aan de wedstrijd en kregen ook de eerste kansen. SVOC kreeg die ook een stuk of twee maar wij scoorden het eerst. Uit een corner werd de bal door Stijn goed ingeschoten. De 0-2 viel na een rush van Eef en de 0-3 werd door Sjef goed ingeschoten na een prima aanval over links. Vlak voor rust kwam SVOC terug tot 1-3 vlak erna tot 2-3. Even was er onrust.
Maar Martijn en Luca pakten de draad weer goed op en bleven sterk verdedigen.  Een vrije trap van Mika zorgde ervoor dat de marge weer 2 werd. Met een intikker van Sjef en een doelpunt van Daan kwam de einstand op 2-6. Een speciaal compliment voor de scheidsrechter van SVOC die aan deze wedstrijd op een zeer goede manier leiding gaf. Top.   
Na het eindsignaal werd het kampioensfeest uitbundig gevierd op het veld en onder de douche.

Terug op de Laan genoten we nog na van een memorabele wedstrijd als beloning op een prima seizoen.

Eef, Luca, Martijn, Tim, Sjef, Stijn, Daan en Mika, jullie hebben dit seizoen een prima prestatie neergezet. De basis werd gelegd in de eerste 5 minuten van de 1e thuiswedstrijd tegen Vitesse. Het was daarna niet altijd goed maar we hebben in elke wedstrijd laten zien dat winnen belangrijker is dan goed spelen. Altijd kwam er moeilijke momenten iets extra’s, soms van de een soms van de ander. Nooit opgeven was jullie devies. Deze overtuiging gaf uiteindelijk de doorslag en daarmee zijn jullie de terechte kampioen.

Proficiat.

Op 8 juni gaan we de platte kar op en sluiten we dit mooie seizoen af.
 

SVOC JO11-1 - DSV JO11-1