JO11-1 krijgt niet wat het verdient tegen koploper
 
Afgelopen zaterdag stond voor de JO11-1 de laatste en zwaarste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma tegen koploper Juliana MIll JO11-1.
Vlak voor het begin geven de leiders de jongens de laatste tips: "probeer zoveel mogelijk over te spelen, en weinig met de bal lopen tegen de fysiek sterke jongens uit Mill, en indien je voor de goal komt, gelijk schieten". En onderling spreken de jongens af dat ze, ondanks dat ze tegen de ongeslagen koploper moeten, ze zullen proberen te scoren. Lukt dit niet, dan zullen ze na afloop kruipend van het veld gaan.......
Maar ondanks deze speciale motivatie, komt men niet aan scoren toe. Integendeel, in de eerste 5 minuten lijkt het alsof de DSV-ers net wat te veel opkijken tegen de flink uit de kluiten gewassen jongens uit Mill; de meeste duels gaan verloren, en ondanks goede intenties, zijn "onze jongens" net niet scherp genoeg. Met als resultaat dat ze binnen 5 minuten al tegen een 0-2 achterstand aan kijken. Toch beginnen "onze jongens" geleidelijk steeds beter in de wedstrijd te komen. De bal wordt steeds beter rond gespeeld, de DSV-ers weten elkaar steeds beter te vinden, en 1:1 duels worden steeds meer gewonnen. En het duurt niet lang of de eerste echte scoringskansen worden gecreeerd. Maar helaas gaan deze net naast, of worden de schoten  knap gestopt door de goede keeper van Juliana mill. Er ontstaat een prachtige wedstrijd. Het vele publiek uit zowel Mill als St. Tunnis staat te genieten van een strijd tussen 2 gedreven en goed spelende ploegen die er vol voor gaan. En ondanks dat Mill halverwege de 1e helft op 0-3 komt, blijven "onze jongens" vol energie de aanval zoeken en laten ze zich niet uit het veld slaan. Zeker 10 doelrijpe kansen worden gecreëerd, Dylano is er zeker 3x heel dicht bij, Eef's inzet gaat of net links langs de linkerpaal, of net rechts langs de rechterpaal, Marten's inzet wordt geblokt door de keepet, en Sjef wordt bijna wanhopig als zijn zoveelste kans net niet het doel ingaat.
Tijdens de rust worden krijgen "onze jongens" ondanks de achterstand een groot compliment voor het vertoond spel, "blijf zo voetballen en dan valt er vanzelf een keer een goal" is het devies.
In de 2e helft gaat DSV gelijk weer vol enthousiasme en inzet van start. Echter Juliana Mill laat al snel zien dat ze niet voor niks kampioen zijn, als ze de eerste-beste-kans zeer professioneel uitspelen, keeper Tim kansloos achterlatend 0-4. Ondanks deze tegenslag herpakt DSV zich opnieuw, en zoeken ze brutaal weer de aanval op. En van ontzag voor de kampioen uit Mill wat we in het begin van de 1e helft zagen, is helemaal geen sprake meer. Achterin houden Stan, Mika en Luca het potdicht, en met alleen 1 schot op de lat, en een weergaloze redding van Tim op een goed schot van Mill, wordt er niks weggeven en komt Mill aanvallend niet verder dan een paar kopballen uit corners. DSV is nu absoluut de dominante ploeg, vol overgave en goed overspelend ontsaat er kans na kans voor DSV. Zeker 10 doelrijpe kansen vallen er. Sterker nog, de ongeslagen kampioen uit Mill die in de competitie 6 punten voor de nr. 2 staat, lijkt in deze fase door de middenmoter uit St. Tunnis gedeclasseerd te worden tot een in de verdediging gedrukt counterploegje..... Maar counteren kunnen ze heel effectief en ipv (meerdere) doelpunten voor DSV, krijgen "onze jongens" er nog eentje tegen te verwerken 0-5. En ondanks de zoveelste tegenslag, laten de DSV-ers hun "koppie niet hangen" en blijven (zoals ze onderling afgesproken hadden...) voor een doelpunt te gaan. Bewonderingswaardig !  En 2 minuten voor het einde lukt het dan eindelijk. Als Dylano na de tig-ste corner van Eef de bal met het hoofd knap weet in te knikken. 1-5. En als 1 schaap over de dam is....., want binnen een minuut is het weer raak. Als Marten over de rechtervleug opkomt en Dylano weet te bereiken, die z'n tegenstander uitkapt en de bal goed naar Sjef speelt. Sjef ziet Eef er beter voor staan welke na een "tikkie opzij" van Sjef de bal in het doel loopt 2-5. Helaas is er dan nog maar 1 minuut te spelen, waardoor het 2-5 blijft.
 
Ondanks de nederlaag krijgen de DSV-jongens een  groot compliment voor het vertoonde spel. Ook de sportieve leiders van Juliana Mill gaven aan dat voetballend gezien, DSV zeker meer verdiend had....
 
En nadat "onze jongens" hulde en applaus brachten aan kampioen Juliana Mill, gaan ze (ipv kruipend) met opgeheven hoofd het veld af.

DSV JO11-1, 3-12