Na 2 competitie nederlagen op rij, stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen RKSV Achates JO11-1 op het programma. Na het echec van vorige week tegen VIOS '38, kregen de jongens van DSV JO11-1 een duidelijke boodschap mee. Vrijlopen, niet dribbelen op het (hobbelige) veld, bal goed rondspelen, en een flinke portie inzet laten zien. Dylano was weer terug waardoor ze in de vertrouwde opstelling van start konden met Tim in het doel, Luca en Mika links- en rechtsachter. Middenveld : Sjef op links, Eef in het midden en Marten op rechts. Dylano in de spits, en Stan werd de 1e 10 minuten nog even gespaard.

De jongens gingen op zich voortvarend van start, maar al vrij snel verviel het team in het zelfde patroon als vorige week. De duels werden door de meeste DSV-ers niet fel genoeg aangegaan, en dus meestal verloren. De passes waren niet zuiver genoeg of de bal werd niet goed in de voeten gespeeld van de medespeler, bij het uitverdedigen werd er te weinig naar voren gevoetbald, spelers vergaten vaak hun positie of direkte tegenstander in de gaten te houden, en als doelman Tim de bal naar voren wilde schieten, werd er niet actief genoeg vrijgelopen waardoor de meeste uittrappen snel door Achates onderschept werden. Hierdoor kreeg Achates de mogelijkheid om geleidelijk tot 3-0 uit te lopen, waar DSV slechts 2 echte kansen tegen over stelde.

In de pauze werden opnieuw de jongens flink toegesproken door leiders, met als opdracht om met meer inzet proberen de wedstrijd te keren, en sneller naar voren uit te verdedigen.

Dit leek niet aan dovemansoren gericht. Want binnen een minuut wist Stan de bal te onderscheppen en Dylano aan te spelen, Dylano passeert zijn direkte tegenstander, wordt geblokt door de laatste man, maar weet knap de bal nog naar de vrijlopen Sjef te stiften, Sjef passeert de keeper en weet vanuit een moeilijke hoek de bal toch nog in het lege doel te krijgen 3-1.
Vol goedde moed gaat DSV nu verder, en zoekt opnieuw de aanval op. Echter Achates weet met een droog afstandschot de stand op 4-1 te krijgen, en even later uit een counter wordt het zelfs 5-1. Toch speelt DSV in de 2e helft een stuk beter. Er wordt (eindelijk) weer gecombineerd, en we zien weer vlagen van het sprankelende spel van voor de winterstop terug. Een flink aantal kansen worden gecreeerd. Dylano komt 2x een nagellengte tekort. Marten's inzet wordt op de lijn geblokt en even later tikt hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Een knap afstandsschot van Stan gaat net naast. Mika, Luka en Stan hielden het nu achterin goed dicht. Echter zoals eerder gezien dit jaar, hebben de DSV-ers (te) veel kansen nodig om doelpunten te maken. Toch lukt het Sjef even later opnieuw om te scoren, na een mooie assist van Eef en een 1-2 met Dylano weet hij opnieuw de keeper uit te spelen en te scoren. Waardoor de eindstand op 5-2 komt, en DSV in de 2e helft zeker niet de mindere ploeg was.

Uiteindelijk verloor DSV JO11-1 deze wedstrijd omdat de (fysiek sterkere) Achates-spelers feller en harder de duels ingingen wat "onze jongens" niet gewend zijn, en m.n. door te weinig combinatievoetbal en vrijlopen in de eerste helft. Echter met een positief gevoel van een goede 2e helft in gedachten, kunnen we weer omhoog kijken, en wacht volgende week koploper Volharding.

Zet 'm op jongens !