Afgelopen zaterdag stond mede-hekkensluiter Venray JO11-3 op het programma. Als er een kans zou zijn op een eerste punt, of mogelijk zelfs een overwinning, zou het nu moeten gaan gebeuren ! DSV was compleet en begon in de vaste opstelling.

De eerste 5 minuten kreeg Venray al snel 2 goede kansen. Maar dankzij goed opletten van laatste man Luca, en keeper Tim, werd een snelle achterstand zoals afgelopen woensdag voorkomen. Het was zelfs DSV die op voorsprong kwam. Stan weet met goed doorzetten de bal op het middenveld te onderscheppen en rukt met 7-mijlslaars passen over de linkerflank op, en weet met een prachtige pass spits Dylano te bereiken. Dylano weet zichzelf vrij te spelen en zijn schot passeert de keeper maar wordt door een verdediger van de lijn gehaald en kaats weer het veld in. Sjef haalt vol uit in de rebound, en zijn harde schot breekt de lat bijna doormidden, en opnieuw vliegt de bal terug het veld in, waarna "lange-afstandschot-specialist" Eef van zn'n 20 meter de bal "op z'n pantoffel" neemt en de bal de touwens in jaagt.

Voor de eerste keer dit seizoen staat DSV op voorsprong en volle goede moed gaan ze op jacht naar de volgende. En deze valt vrij snel als "dribbelkoning" Dylano van Sjef de bal krijgt aangespeeld en onnavolgbaar door de verdediging flaneert. De bekende voetbalanalisten zijn nog steeds aan het analyseren hoe hij het precies deed, en wellicht dat er zondagavond tijdens het TV- programma "Studio voetbal" er door de voetbal-experts nog aandacht aan besteed wordt; Maar om een lang verhaal kort te maken, de bal belandde onnavolgbaar in het net, 0-2 !

Maar Venray liet zich niet uit het veld slaan, en werd m.n. tijdens de hoekschoppen erg gevaarlijk. Uit één van de hoekschoppen weten ze knap 1-2 te scoren, en het is dat Luca een inzet uit een hoekschop van Venray van de lijn weet te halen en dat Tim een kopbal uit een hoekschop via een fantastische reflex via de lat weet over te tikken, anders had DSV al tegen een achterstand aangekeken.
  Maar DSV speelt goed, en itt andere wedstrijden wordt er veel beter overgespeeld en komen passes beter aan. Uit één van de goede passes weet Marten te scoren als hij ziet dat de keeper iets te ver voor de goal staat en met een hoog afstandsschot gaat de bal net over de keeper, maar ook net onder de lat door, het doel in, 1-3. En DSV stoomt door en weet dankzij een knap doelpunt van de goed spelende Sjef met een 1-4 voorsprong de rust te bereiken.    Vol goede moed gaan de DSV-ers de 2e helft in. En opnieuw worden er kansen gecreeerd, en had het zeker kunnen uitlopen tot 1-6 was het niet dat ondanks een prachtige dieptepass van Marten, Dylano alleen voor de keeper komt, en in tegenstelling tot wat hij normaal gesproken altijd wel doet, nu de bal niet in het net, maar net naast het doel prikt. Ook brak de hard werkende Stan 2x goed door over links, maar had ipv zelf te schieten wellicht beter de bal breed kunnen leggen naar de beter vrij staande Sjef of Marten. Of als Marten's inzet onder de lat door, ipv onderkant lat was gegaan. Ook Mika kreeg een paar kansen, maar zijn afstandsschoten misten net voldoende richting. 
  Echter Venray zat niet stil, en weet halverwege de 2e helft 2-4 te maken. En het is dat keeper Tim dankzij goed uitkomen de inzet van de doorgebroken en alleen op hem afkomende spits weet tegen te houden, anders was het zelfs al snel 3-4 geworden.   Met een royale 2-4 voorsprong en nog maar 5 minuten te spelen lijkt niks een eerste overwinning van DSV in de weg te staan. Echter het loopt toch anders.......
"Onze jongens" verliezen de concentratie, en vergeten hun positie te houden en hun direkte tegenstander kort genoeg te dekken. Hierdoor vallen gaten in de verdediging, die de middenvelders proberen dicht te lopen, wat vaak net niet lukt en Venray het midden veld makkelijk kunnen oversteken en overheersen. Bij één van de aanvallen van Venray komt rechtsachter Mika te laat terug op zijn positie, waardoor Venray kan doorbreken, Luca probeert nog in te grijpen, maar Venray speelt de "2-1" situatie handig uit en keeper Tim is kansloos. 3-4.... En dit doelpunt geeft Venray vleugels, terwijl DSV vergeet te "voetballen" en de kluts kwijt is;  In het slotoffensief weet Venray zelfs nog de gelijkmaker 4-4 te scoren, waardoor de wedstrijd onbeslist eindigt...
  Dat de jongens een beetje van slag waren, bleek ook nog tijdens het penalty schieten na afloop van de wedstrijd. Met "0 uit 8" bleef ook de tussenstand in het "penalty klassement ongewijzigd"
Maar goed, ondanks dat er meer ingezeten had, hebben de DSV-ers hun eerste punt te pakken in deze competitie ! En in de wetenschap dat "als 1 schaap over dam is.........., " gaan we volle goede moed, de komende wedstrijden tegemoet !