In de stromende regen werd afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Vitesse uit Gennep gespeeld. De opdracht was duidelijk: het goede spel van vorige week een mooi vervolg geven tegen een tegenstander die op papier te verslaan moest zijn.

En we waren er wel maar nog niet helemaal bij de les toen er om 10 uur werd afgetrapt. Het lichte veldoverwicht dat we in de openingsfase hadden werd doorbroken door een snelle aanval van Vitesse.
Het eerste schot werd door Tim nog geblokkeerd maar uit de rebound was 0-1. Gelukkig maakten we snel gelijk. Een goede corner werd door Stijn bij de eerste paal goed ingekopt. In de hoop dat we nu wel wakker waren en de wedstrijd nog 40 minuten zou duren was ons doel nog steeds haalbaar. Niet veel later scoorde Vitesse weer. Nu met een afstandsschot dat op het natte veld iets te veel vaart hield. Weer in de achtervolging.
Doordat we onvoldoende fel waren in de duels en in de opbouw te veel de lange bal hanteerden lukte het ons niet om nog voor de rust op gelijke hoogte te komen.

Tijdens de spreekwoordelijke thee werden de puntjes opnieuw op de i gezet. Meer en slimmer voetballen en feller in de duels.

De tweede helft was het DSV dat de klok sloeg.. We waren scherper in de verdediging, bleven beter de vrije man zoeken en creëerden ook een aantal goede kansen. Na een goede individuele actie maakten we gelijk. 2-2. Veel verder kwamen we niet mede omdat de keeper van de tegenstander een keer flink aan de noodrem trok. Al met al een leerzame pot; ook als we achterkomen moeten we op onze eigen manier blijven spelen, met veel passing en beweging zonder bal.

Op naar Cuijk waar de JO11-2 onze volgende tegenstander is.