Zaterdagochtend 26 november stond voor onze spelers DE wedstrijd van dit seizoen op de planning. Thuis tegen JVC. Onze directe tegenstander die net als onze jongens nog geen punten hadden laten liggen. Koude wind, bevroren gras, en voor de eerste keer omkleden in de unit!!!

Nadat alle jongens de unit hadden gevonden, kon het omkleden beginnen. Een beetje onwennig in een koud hok met twee andere thuis spelende teams.
Na een goede peptalk van onze trainer/ leider Marjo was de boodschap duidelijk…..we gaan er vandaag voor, geen 100 procent, maar nog iets meer, haal het beste uit je naar boven en knok voor elke bal.
 
Een rustig opbouwende warming-up zorgde ervoor dat de jongens er helemaal klaar voor waren. De posities waren bepaald en de spanning was te lezen op de gezichten van de kinderen maar ook van een aantal ouders. De supporters voor ons team wisten De Laan vandaag goed te vinden en allemaal ook nog op TIJD. We begonnen heel sterk na de aftrap van JVC, iedere bal moest in bezit komen van DSV. Na wat duwen van beide kanten werd het snel duidelijk, we moesten goed overspelen om dichtbij de goal van JVC te komen. JVC met kleine maar o zo snelle mannekes. DSV ook snel maar wat meer body, waardoor de duw-duels vaak door ons gewonnen werd.
 
Jarvi onze scheidsrechter bij thuiswedstrijden, liet heerlijk doorvoetballen waardoor het spel op en neer ging. Na een sterke uitbraak en goed overspelen kwam het eerste doelpunt voor ons DSV. De spanning zakte wat weg en doorgaan was ons motto. Vaker werden er duels gewonnen en vaker kwamen er schoten op doel bij de keeper van JVC. Net naast of net te zacht.
Na enkele gemiste kansen kwam de verlossende goal in ons voordeel: 2-0. Hè hè, opgelucht ademhalen, wat een ontlading en een vreugde op de gezichten van de kinderen.
 
JVC begon door te krijgen dat dit niet meer te winnen was voor hun en dat ze het kampioenschap niet binnen gingen halen. Na een spetterend slot werd door onze verdediger de 3-0 gescoord, een prachtig slotdoelpunt die hem zo gegund werd door alle ouders en kinderen. Wat is dit een mooie en verdiende overwinning: 3-0  winnen van JVC.
 
Volgende week gaan we op bezoek bij Constantia, dit team zijn wij in de beker ook al tegen gekomen en is dus geen onbekende voor ons.
 
Succes jongens en we hopen op net zoveel support als vandaag!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

DSV JO11-2, 26-11