In een nieuwe KNVB-opzet is DSV JO13-1 vandaag na een overtuigende winst op Olympia'18 JO13-1 ongeslagen kampioen geworden.

In plaats van een najaars- en voorjaarsreeks spelen pupillen voortaan in vier blokken minimaal 24 wedstrijden. Na ieder blok worden de teams telkens weer op een bijpassend niveau ingedeeld. DSV JO13-1 is in september gestart in de 2e klasse. Onder enthousiaste leiding van coaches Daniël, Jesse en Rens werden de eerste vijf wedstrijden met ruime cijfers winnend afgesloten. Vorige week stonden de groenwitten voor de eerste echte krachtmeting tegen Achates JO13-1. In Ottersum boog DSV een 3-0 achterstand knap om in een 3-3 gelijkspel. Hierdoor moest er vandaag (23 oktober) gewonnen worden van hekkesluiter Olympia'18 JO13-1.

Onze Sinttunnisse kanjers begonnen overtuigend aan de wedstrijd tegen het voor de gelegenheid versterkt Olympia'18. Binnen twintig minuten stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord door goals van Niels, Daan en Xin-Fu. Met deze riante voorsprong nam DSV wat gas terug en ging comfortabel de rust in. In de tweede helft namen de groenwitten direct weer het initiatief, met de 4-0 van Luc als gevolg. De Boxmeerse tegenstander schoof vervolgens twee sterkhouders naar voren en schakelde een tandje bij. In de slotminuten moest DSV nog twee tegentreffers incasseren, de winst kwam echter niet in gevaar: 4-2.

Nadat de spelers het massaal toegestroomde publiek hadden bedankt werden de kanjers gehuldigd in de DSV-kantine waar de chips en cola uiteraard niet ontbraken. En uiteraard volgde daarna de 'ereronde op de platte kar' door het dorp.

Een dag om nooit te vergeten...op naar de 1e klasse!