Een uitgestelde wedstrijd tegen SES op een woensdagavond in het mooie Langenboom. De tegenstander stond al op het veld om op te warmen. Het team uit Sint Anthonis had nog 10 minuten om op te warmen. Dat is kort maar genoeg om bij de les te blijven. Helaas brak een speler van SES zijn sleutelbeen. Het zag er niet goed uit dat was zo wel te zien.  Natuurlijk moesten de leiders uit Langenboom “iets “ regelen. Een klein half uur later dan gepland kon de wedstrijd beginnen. De spelers waren niet meer geconcentreerd vanwege het lange opwarmen. 

De spelers dachten ze staan onderaan dat gaan we vet winnen. Er werd geen rekening mee gehouden dat als je wilt winnen er wel gewerkt moet worden. Als dit niet gebeurd en  je denkt mijn collega-speler pakt de bal wel, dan sta je na 15 minuten achter met 2-0. Het was een tegenstander die te verslaan was geweest. Op de een of andere manier werd het spel wel wat beter, maar de tegenstander had wat geluk. SES kreeg steeds meer zelfvertrouwen omdat DSV steeds maar niet tot een afgeronde aanval kwam. Het wilde niet gaan lopen en na de 3-0 net voor de rust zakte de moraal in de schoenen. De leiders probeerden de geest uit de fles te krijgen in de rust. “Het kan nog met goed voetbal “, was de boodschap. Na de rust was het spel wat beter, maar konden de mannen geen potten meer breken. Het geloof en het vuur ontbrak bij nagenoeg elke speler. De eindstand werd 5-1. De spelers van SES straalden van oor tot oor na de wedstrijd en dat was dan ook weer mooi om te zien.

De normale zaterdagwedstrijd tegen Ravenstein stond gisteren op het programma en was de laatste wedstrijd van het seizoen. Dit was een wedstrijd die voor de leiders de nodige hoofdbrekens zorgde. Omdat de scheidsrechter de avond voor de wedstrijd geblesseerd raakte, moest er gezocht worden naar een vervanger. Helaas werd er uiteindelijk niemand gevonden van DSV die in de gelegenheid was om te fluiten. De oplossing was simpel: laat de leider van de tegenstander fluiten. Hij had toch geen pasjes bij zich en kon zo gedwongen worden om te fluiten.  De leiders van Ravenstein hielpen graag zodat er gevoetbald kon worden.  De jongens van DSV wisten dat de tegenstander maar een keer verloren had, maar ze wilden laten zien dat ze beter konden dan afgelopen woensdag. Het spel van de mannen van DSV was ook stukken beter, maar helaas was deze tegenstander ook drie keer beter dan SES. De mannen kwamen er niet aan te pas. De 1-0 stond na de eerste aanval al op het scorebord. De mannen bleven nog steeds goed voetballen, maar na 2 buitenspelgoals in de volgende 10 minuten (er werd ook niet gevlagd  was de moed in de schoenen gezakt. De jongens lieten het nu lopen en met de rust was het 0-7. Het team had in de rust afgesproken we gaan zeker scoren in de tweede helft. Het werken was uiteindelijk niet tevergeefs, maar met een uitslag van 1-12 kon zelfs de meest positieve speler niet zeggen dat we hadden kunnen winnen. Als de tegenstander zoveel beter is dan wordt bijna elk foutje afgestraft en dan is het lastig om hier mee om te gaan als je rond de 12 jaar bent.

Nog 2 toernooien dit seizoen hopelijk met een goede gelijkwaardige indeling, zodat we nog wedstrijdjes kunnen winnen en verliezen.

Alle spelers bedankt voor het mooie seizoen van de JO13-2.

De Supporter.

DSV JO13-2 - SES JO13-2