Vandaag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma tegen de Zwaluw JO13-1.

Na het zeer zware najaarsseizoen van voor de winterstop is ons team lager ingedeeld, zodat er nu tegen gelijkwaardige tegenstanders gevoetbald kan worden. Aalthans dat is de bedoeling van de nieuwe indelingen die de KNVB maakt. Het team heeft nu een indeling die wel lager is, maar het is nu  een competitie waar 5 teams inzitten die voor de winterstop hoger speelden als de JO 13-2 en drie tegenstanders die gelijkwaardig zijn. Onbegrijpelijk hoe dit kan, zo moeilijk kan het toch niet zijn.


De jongens waren goed opgewarmd en gemotiveerd na de goed gespeelde oefenwedstrijd van 2 weken geleden in Mill. Het is een leuk team wat zin heeft in een mooi potje voetbal, waarvan een ideale uitslag zou zijn 4-4.
Helaas met een tegenstander als de Zwaluw JO13-1 kan er geen sprake zijn van een mooi potje voetbal voor het team. De jongens uit Oeffelt waren op alle fronten beter.
Het is frustrerend  om te zien dat de jongens heel goed hun best doen en voor elke bal willen vechten, maar dan net te kort komen en na 5 minuten en drie kansen voor de tegenstander met 0-1 achter staan.
De inzet blijft, maar lang hebben de jongens de bal niet. Het overspelen, waar ze veel op getraind hebben, komt niet van de grond, omdat de tegenstander  er elke keer weer tussen zit. Kansen om te scoren komen er ook niet. Elke aanval strand in de opbouw en de 2 halve schoten op doel konden de keeper van Oeffelt niet op de proef stellen.  Een wedstrijd als deze is wel zeer geschikt voor onze keeper om te laten zien dat hij echt goed is. Zonder deze kanjer en de jongens van de verdediging zouden er dubbele cijfers op het bord gestaan hebben. Het bleef nu bij 0-6.
De Supporter.