De wedstrijd van vandaag begon om 12.00 in Beugen. Voor normale mensen is het dan bijna etenstijd, maar in het jeugdvoetbal zijn dit normale tijden om te gaan voetballen. Met een aspirant-speler in de gelederen die dus nog geen lid is van DSV, stonden de leiders van de jo 13-2 bij het secretariaat van VIOS 38 met de vraag of de speler mee mocht doen. Dit was geen probleem voor de club uit Beugen. Zo kan het dus ook. Geen poespas met pasjescontrole op het veld, maar gewoon lekker voetballen. 

De jonge scheidsrechter stond klaar om zijn eerste wedstrijd te fluiten. Het team was goed opgewarmd, maar nog niet helemaal bij de les. Ze waren overal net iets te laat, daardoor kon Beugen de bal lekker overspelen. De druk op de verdediging was niet erg groot, maar wel constant. Een paar net-niet-wegwerk-ballen maakten het vertrouwen van de DSV spelers niet groter. Het wilde maar niet gaan lopen. Na 7 minuten was er plotseling een steekbal uit het middenveld naar de buitenspel staande spits van VIOS. Onze grensrechter vlagde voor buitenspel, maar stopte er meteen mee toen de scheidsrechter floot. Hij floot echter voor een doelpunt en niet voor buitenspel. Het team bleef nu een beetje in de ‘zeur op elkaar en de scheids heeft het gedaan’ modus hangen. Hierdoor werd het spel niet beter maar wel wat feller. Beugen had nu ook geen overwicht meer, maar kansen bleven nu uit. Het duurde tot de 25e minuut voordat het team er een beetje overheen was en begon te voetballen. De jongens waren zeker aan elkaar gewaagd en de 1-1 was dan ook een kwestie van loon naar werken voor de mannen uit Sint Anthonis.

Het team liet nu het betere voetbal zien, maar door een beetje pech met uitverdedigen kwam Beugen wederom op voorsprong, nu met een afstandsschot wat onhoudbaar was voor de keeper. Onderkant lat daar kan geen enkele JO13-2 keeper bij. Het wilde niet echt meer lopen bij de jongens. Net te laat met overspelen en de piepmodus stak de kop op. D.w.z. piepen op elkaar i.p.v. werken voor elkaar. Het team mist nog ‘de grote leider’ die nu mooi had kunnen opstaan om het team op sleeptouw te nemen, maar dit gebeurde niet. Het had kunnen lukken als iedereen aan zijn normale niveau was gekomen, maar soms heb je van die dagen dan wil het niet. Eindstand 3-2.

De Supporter.