Vandaag de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. Milsbeek-Astrantia JO13-2 was de tegenstander voor de jongens uit Sint-Anthonis. De wedstrijd was niet zoals te verwachten in Milsbeek maar in Middelaar. Het team was vandaag compleet. Er waren wel twee spelers die hun spullen niet voor elkaar hadden. Zonder scheenbeschermers mag je niet voetballen en zonder voetbalschoenen is het ook lastig.  De ouders werden gebeld door de leiders en ze waren bereid tot een extra snel ritje naar Middelaar om de spelers toch te kunnen laten voetballen. Door deze vergeten spullen moest het wisselschema van de leiders omgezet worden, maar bijna alle jongens kunnen op meerdere plaatsen voetballen dus dat was niet echt een probleem.

Na een gedegen warming-up waarbij zelfs een zonnetje tevoorschijn kwam en de voorspelde regen achterwege bleef, kon de wedstrijd beginnen. De jongens waren goed bij de les en zaten er boven op. De tegenstander was nog een beetje aan het zoeken naar hun opstelling. Het was al vanaf het begin duidelijk dat deze tegenstander het tempo van DSV vooralsnog niet kon bijbenen. Het team speelde goed samen en de kansen kwamen door het goede spel als vanzelf. Na 7 minuten viel de eerste goal voor DSV. De jongens bleven goed voetballen en in tegenstelling tot vorige week kwamen de ballen nu wel aan bij de medespelers.

Als nu enkele spelers nog beter op hun positie blijven voetballen dan kan het hele team daarvan profiteren en kan er nog meer ouderwets via de vleugels gevoetbald worden. Deze klassieke speelstijl werkt bij jeugdteams perfect.  Het is een lust voor het oog als de bal via de rechter of linker kant voor de goal gegooid wordt en er dan een kans of nog mooier een goal uit ontstaat.  Het is nu nog te vaak kluitjesvoetbal waar de bal is. Het kiezen tussen afgeven aan een vrijstaande speler of zelf schieten kan ook nog beter. Dit had zeker 4 doelpunten meer kunnen opleveren vandaag.

De eindstand was vandaag 2-7. We hadden zelfs een penalty die zonder discussie over wie hem mocht nemen door onze aanvoerder van deze week prima via de binnenkant van de paal werd binnen geschoten. De 6 door ons team gemaakte doelpunten waren mooi verdeeld over 6 spelers. Nummer 7 was een eigen doelpunt, dat wel door een speler van het team geclaimd werd maar dat moest toch echt afgewezen worden. Het was een leuke wedstrijd voor de jongens die er vorige week niet aan te pas kwamen en nu veel beter waren dan Milsbeek-Astrantia.

De Supporter.