Voor de wedstrijd werden er vandaag nieuwe teamfoto’s gemaakt,  omdat de samenstelling van het team na de winterstop is veranderd. Het resultaat is op de teampagina te zien.

De kledingcommissie kwam nog voor het omkleden enkele  nieuwe sokken en broeken brengen ,omdat er veel jongens in de groei zitten en de kleding gekrompen is door het wassen. Sokken van 41-44 zien eruit als 37-41 dan wordt het krap als je maat 43 hebt.

De wedstrijd van vandaag was tegen Siol, een gelijkwaardige tegenstander. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden, waarin veel inzet nodig zou zijn. Het team begon goed aan de wedstrijd, maar kon nog geen overwicht krijgen op de tegenstander. Het eerste doelpunt zou wel eens beslissend kunnen zijn voor de winst. Het team dat als eerste scoort gaat hierdoor met meer geloof in een goede afloop voetballen en dat is vaak net het verschil in een wedstrijd tegen een tegenstander van hetzelfde kaliber.


Op het einde van de eerste helft was het zover. Een mooie aanval werd afgerond met een vlammend schot, waarop de keeper geen antwoord had.  De voorsprong was er.

In de rust ging het team naar de Unit, waar het weer een chaos was zoals bij elke thuiswedstrijd. Het blijft toch moeilijk voor teams om van de spullen van andere jongens af te blijven, ook al liggen ze netjes bij elkaar in een hoek. Dit moet toch beter kunnen.

Onze grensrechter en de laatste man raken ook elke week beter op elkaar ingespeeld, zodat we nu ook de tegenstander eens buitenspel kunnen zetten. Een mooie voetbalspelregel die, mits goed uitgevoerd, veel frustratie bij de tegenstander kan oproepen.

De eerste 10 minuten na de rust kon het nog alle kanten opgaan. Kansen over en weer maar na de verdiende 2-0 was de ban gebroken. Siol kwam er niet meer aan te pas. Ondanks dat ze na een driedubbele  wissel met 12 man in het veld stonden (maar 2 minuten) was DSV nu de baas.

De jongens bleven op de aanval spelen en lieten nu b.v. bij het bal binnen de lijnen houden skills zien die je ook op You-tube kunt zien. Het is mooi om te zien als er met plezier gevoetbald wordt. Dan doet het er niet toe dat de pass na de mooie actie niet aankomt, maar het geeft de speler wel een extra boost.

In de laatste 10 minuten lukte alles, wat een mooie beloning was voor het harde werken van het team.

Drie maal werd er nog gescoord. De ene aanval nog mooier opgezet dan de andere en goed afgerond door de spelers.

Prima wedstrijd, met een 5-0 uitslag die groter was dan het verschil in de teams, maar dat vinden de spelers niet erg.
 
De Supporter.

Foto's van de wedstrijd zijn te zien op www.scootshootfotografie.nl