DSV JO15-1 moest vandaag winnen om verder te komen in het bekertoernooi. Het Wanroijse Constantia was helaas een maatje te groot.

Na ruime winst tegen Toxandria (13-0) en nipt verlies tegen VIOS'38 (1-0) moest DSV JO15-1 vandaag de derby winnen tegen het Wanroijs Constantia JO15-1. De ploeg van coach Daniël Ohoululin werd vanaf het eerste fluitsignaal door de beweeglijke Wanroijnaren. Al in de vijfde minuut keken de groenwitten tegen een achterstand aan. Gaandeweg de eerste helft kreeg de DSV-defensie wat meer grip op de snelle spitsen van Constantia en verschoof het spel meer en meer naar de helft van Constantia. Spits Murray bracht de Sinttunnisse ploeg in de 21e minuut verdiend op gelijke hoogte, vlak voor rust kreeg DSV met een knap afstandsschot van Mees de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Helaas ging de bal net naast.

In de tweede helft kwam Constantia sterk uit de startblokken. De Wanroijse ploeg had een duidelijke opdracht meegekregen: van afstand op goal vuren. Al in de eerste minuut na rust kwam DSV goed weg toen een hard schot op de lat terecht kwam, twee minuten later was het dan toch raak en kwam Constantia op voorsprong: 1-2. De DSV'ers probeerden het tij te keren maar door veel balverlies op het middenveld kwam de thuisploeg steeds verder in de problemen. De Wanroijse ploeg liep uit naar een 1-4 voorsprong. De DSV'ers bleven knokken, maar Constantia was vandaag duidelijk sterker. Vlak voor het einde van de wedstrijd bepaalde Constantia de eindstand op 1-5 waarmee voor DSV JO15-1 het bekeravontuur ten einde kwam.

Aanstaande zaterdag 22 september begint voor DSV JO15-1 de competitie met de thuiswedstrijd tegen opnieuw Constantia JO15-1. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur op Sportpark De Laan.