Vrijdag kwamen al de eerste vragen binnen op de groepsapp of de wedstrijd wel door zou gaan. De thuiswedstrijden en veel uitwedstrijden werden in de loop van de dag afgelast. Dat was ook niet zo vreemd na een week van regen. Maar de JO15-2 had geluk.
We voetbalden vandaag in Vierlingsbeek en daar hebben ze een kunstgrasveld dus geen probleem. Het hele team was vandaag fit, zodat we nu eens geen beroep hoefden te doen op inleenspelers. De inleenspelers melden zich wel  spontaan aan bij de leiders, wat aangaf dat er nog steeds jongens zijn die graag met ons mee doen zeker als de wedstrijd van hun eigen team afgelast wordt.

De warming-up was natuurlijk niet op een kunstgrasveld en verliep stroef op een soppig veld. Dat had beter gekund, maar Vierlingsbeek stond op hetzelfde veld en had dezelfde problemen. 


De wedstrijd zou om 13.00 uur beginnen. Helaas was de administratie van de tegenstander niet op orde en begonnen we zonder dat er iets door de tegenstander op de wedstrijdzakenapp was ingevuld. Als je na de wedstrijd de stand moet invullenis dit niet handig, want dat gaat dan niet. Met behulp van de wedstrijdsecretaris werd het alsnog opgelost. Het is wel fijn dat de uitslag ook goed is ingevuld op de voetbal.nl wedstrijdapp als je vertrekt, want dan kunnen de spelers gelijk zien wat de nieuwe stand op de ranglijst is.

Het was een wedstrijd waar vanaf de aftrap een team uit Sint Anthonis stond dat ging voor de overwinning. Het duurde tot de 16e minuut voordat er voor de eerste keer op doel geschoten werd. De mannen bleven goed, maar misten net die laatste 10%. De tegenstander werd ook niet echt gevaarlijk, maar zolang het nog 0-0 is, kun je niet gaan afwachten als je de drie punten wilt hebben. De voorstopper zag plots het licht en begon nu uit het niets met zeer goede steekballen en aanwijzingen te strooien.
De eerste de beste kans werd prima afgerond. Dit ging zo door en het team was nu veel gevaarlijker. Het was zeer snel 0-3 en bijna rust. De tweede kans die Volharding kreeg in de wedstrijd was net voor de rust en deze ging er met heel veel geluk en pech bij onze keeper in, dus 1-3 met rust.
 
Na de zoete thee was het wind tegen in de tweede helft. Direct na de aftrap stond het team op scherp en na slechts 16 seconden was het  al 1-4. Zo moet dat, geen hoop geven aan een tegenstander als ze uit de rust komen. De tweede helft verliep verder net als de eerste. Veel  overwicht, maar geen afronding. Het werd net iets te veel ‘ik probeer het zelf wel’ in plaats van nog over te spelen. Dan wil het niet meer lukken, omdat dat veel makkelijker te verdedigen is voor de tegenstander. Helaas is het nog niet tot het hele team doorgedrongen dat samenspel meer resultaat geeft dan te lang doorgevoerde acties.
In de laatste minuut kreeg Volharding nog de enigste kans van de tweede helft en die werd nog benut. De eindstand was hierdoor 2-4. 

Het was een prima resultaat, maar bij een sterkere tegenstander zal er meer samen gevoetbald moeten worden.
 
De Supporter.