Afgelopen week had de JO15 -2 een doordeweekse oefenwedstrijd in Wanssum. Ondanks dat de wedstrijd verloren, ging was het een zeer mooie pot voetbal en zeker een herhaling waard. De mannen uit Wanssum hebben al toegezegd de volgende keer naar Sint Anthonis te komen om ons de kans op revanche te geven. 

De wedstrijd van vandaag was tegen Montagnards uit Bergen. De tegenstander was aan de late kant. 20 minuten voor de aanvang maar dat vonden ze normaal. Tijdens hun warming-up zag onze leider dat ze met 15 spelers waren wat merkwaardig was omdat er maar 13 op het wedstrijdformulier stonden. De verklaring was erg vaag en dat voorspeld meestal niet veel goeds. Wij als team hebben er geen problemen mee als er spelers uit een ander team mee doen, want dat doen we tenslotte zelf ook elke week vanwege ons eigen spelersaantal. Maar wie meedoet, moet wel ook de goede leeftijd hebben.

e mannen van DSV stonden aan de aftrap met het gevoel ‘dit potje gaan we makkelijk winnen en we gaan werken aan het doelsaldo’.  De wedstrijd begon en het team zette goed de druk erop en speelde goed naar voren, maar het kwam nog niet tot uitgespeelde kansen. Terwijl de wedstrijd zo verder ging, kwam er steeds vaker commentaar uit de dug-out op onze grensrechter en op de beslissingen van de scheidsrechter. Dit is al snel irritant en ook helemaal niet nodig. De eerste aanval na 20 minuten die het team uit Bergen een schot op goal opleverde, ging door een misverstand over de doellijn van DSV; wat een pech. Het team herpakte zich prima en bleef goed combineren. Wat wel vervelend werd was dat er nu al tijd gerekt ging worden. Dat is toch niet nodig als je een leuk potje wilt voetballen. Helaas werd het commentaar ook niet minder.

In de rust werd er nieuwe energie opgedaan en werd er afgesproken dat er meteen grote druk gezet zou worden. Dit was een plan wat prima lukte, de eerste aanval was meteen de gelijkmaker voor DSV. Na de gelijkmaker kreeg de tegenstander geen kansen meer en kon niet veel meer doen dan de ballen weghalen en als door de bliksem getroffen neervallen bij het minste duel. Na een normaal duel om de bal in de beurt van de middenlijn stortte een speler uit Bergen ter aarde. Dat er niets aan de hand was, kon iedereen zien zelfs als je aan de andere kant van het veld stond. De scheidsrechter liet dus gewoon doorspelen zoals dat gebruikelijk is. Dit konden de leiders van Bergen niet waarderen en ze riepen in koor bal uit, bal uit, bal uit!  Nadat de bal uit was en de zwaargewonde speler na 5 seconden genezen was, ging de leiding een discussie aan met de scheidsrechter op het veld. Dat moeten leiders echt niet doen, want dat is een heel slecht voorbeeld. Onze mannen konden na deze onderbreking hun goede ritme weer oppakken en bleven kansen creëren. Na een prachtige steekbal  met een zeer goede aanname  een nog betere breedtepass naar onze vrij staande spits die hem prachtig in de hoek krulde, was de wedstrijd gespeeld.

De tegenstander was verslagen. Dit was dik verdiend 2-1.

De Supporter.

Voor meer foto's van de wedstrijd zie: www.scootshootfotografie.nl

DSV JO15-2 - Montagnards JO15-2G