De tweede  bekerwedstrijd van het seizoen was vandaag in Vierlingsbeek tegen de JO15-5.
Het team was mooi op tijd en na een keurige warming-up stonden de mannen klaar voor de aftrap.


Na het eerste fluitsignaal was het niets dan Volharding wat de klok sloeg. De jongens konden alleen maar tegenhouden. Dit ging wonderbaarlijk goed en het duurde ook zeker 10 minuten voordat een verdediger van DSV onze eigen keeper verschalkte.
De tegenstander schoot in de eerste helft alleen al zeker 6 maal op de paal en 2 maal op de lat en had nog minstens 7 kansen, maar verder dan 4-0 kwamen ze niet in de eerste helft.

Opvallend was verder dat de scheidsrechter niet floot als er gescoord werd of bij hoekschoppen en geen notities maakte van het aantal doelpunten dat gescoord werd door Volharding.

In de rust bleek dat het een slijtageslag zou worden voor de mannen. Met maar één wisselspeler en 5 spelers met mankementen aan knie, enkels of hak kon er niet zo veel gewisseld worden als nodig was. Op een gegeven moment in de tweede helft stonden er maar 8 spelers in het veld. Dit had wonderbaarlijk genoeg geen invloed op de kansen voor Volharding. Ze bleven op de helft van DSV voetballen, maar het afronden ging ze niet goed af.
Uiteindelijk werd het 8-0 voor Volharding, maar het had ook 20-1 kunnen zijn als we onze enige kans met iets meer geluk wel hadden benut.

De moraal heeft er niet onder geleden en dat is een zeer positief punt van deze wedstrijd. Er was niemand die een andere speler bekritiseerde, omdat het voor elke speler duidelijk was dat we tegen zo’n tegenstander niet kunnen winnen. Voor het vergelijk leek het wel Barcelona tegen NEC.
Het zou toch zo moeten zijn dat een vijfde team uit een kleine plaats als Vierlingsbeek niet zo sterk is als een willekeurig eerste team, maar dit was een kansloze wedstrijd voor de jongens van de JO15-2.
Na het laatste fluitsignaal bleek dit een team te zijn dat nog intern ingedeeld moest worden. Het was nu nog de JO15-1 uit Sambeek van het afgelopen seizoen.
 
De Supporter.