De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is ook gelijk de start van de competitie. De tegenstander Merselo JO15-1 was een bekende van het afgelopen seizoen.
De wedstrijd begon om 12.00 uur in Merselo. De jongens uit Sint Anthonis waren maar met 11 en dat terwijl er 2 spelers aangaven dat ze fysiek niet helemaal 100% waren. Het was dus hopen dat het allemaal heel bleef. De aanvoerder had de keus tijdens de aftrap: wind mee of wind tegen.


In de eerste helft het werd wind mee. De mannen hadden de filmopnames van de vorige keer terug gekeken en kwamen er achter dat ze toen te veel naar de meiden van de tegenstander hadden gekeken in plaats van ze aan te pakken en niet te laten voetballen.

De wedstrijd ging gelijk op vanaf de start, maar omdat DSV de wind mee had stonden ze meer op de helft van Merselo. De jongens kregen langzaam meer grip op het spel, maar de tegenstander kon door goed verdedigen en combineren er steeds onderuit voetballen. Na een mooi schot op goal dat door de zeer lange keeper net werd overgetikt, kregen we een corner. Deze werd prima genomen en de bal viel precies goed voor onze spits die hem simpel binnentikte. De 0-1 was verdiend, maar dit zinde Merselo niet. Er werd nu nog meer en beter gecombineerd. Daar kon de JO15-2 niet in mee, want voetballend in de combinatie was Merselo gewoon beter. Als je dan de wil hebt om te werken en de volle 100% inzet toont en zorgt dat je de taak uitvoert die je hebt gekregen, dan heeft een tegenstander het moeilijk hoe goed ze ook kunnen voetballen. Merselo kreeg het gevoel dat er niets wilde lukken wat de motivatie van de tegenstander niet ten goede kwam.

Na de rust was de tegenstander op zoek  met de wind mee om de gelijkmaker te scoren. Deze eerste stormloop werd doorstaan zonder dat er gescoord werd. Door  een mooie en effectieve solo van onze inleenspeler (langs 5 spelers) kwam de bal bij onze spits, die op zijn gemak de bal kon aannemen en een hoek voor het uitkiezen had en dit ook prima deed 0-2. Het was nu een kwestie van rustig blijven voetballen en de kansen afwachten. Merselo bleef aandringen, maar kon voetballend niet op tegen de mannen, die door hun inzet en het elkaar goed helpen wel onder grote druk stonden, maar geen grote kansen weggaven.
Met nog 15 minuten te spelen werd het uit het niets 1-2. Deze tegenvaller gaf de DSV mannen wederom extra motivatie. Het tandvlees was bij vele spelers al te zien, maar de wil bleef. Ondanks wind en regen tegen konden de mannen de drie punten mee naar huis nemen.

Na de derde goed uitgespeelde treffer had Merselo geen puf meer om nog een slotoffensief te starten. De meegereisde supporters konden tevreden zijn met de prestatie van hun zonen.

De Supporter