Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Het was een uitwedstrijd tegen het gemengde team uit Elsendorp. De wedstrijd was op het hoofdveld. Meer velden zijn er niet en na overleg speelde de thuisploeg met de shirts binnenstebuiten, zodat de strepen niet meer te zien waren en de broeken het grote verschil maakten.
Na een week geen wedstrijd stonden de spelers volledig gemotiveerd aan de aftrap.


De tegenstander werd vanaf de aftrap onder druk gezet. Elsendorp combineerde beter op de vierkante meter, maar door de werklust van de DSV-mannen kwamen ze niet aan opbouwen toe. De wedstrijd had een goal nodig. Het team kwam nog maar mondjesmaat voor de goal van de tegenstander maar als de bal bij de tegenstander belandde, stond er meteen weer een DSV-man in de weg om de bal te onderscheppen. Elsendorp was gevaarlijk met afstandsschoten, maar die waren een prooi voor onze prima keepende keeper.
Na 25 minuten werd er plotseling een bal diep gegeven. Onze spits kapte de bal goed vrij en speelde de ingekomen middenvelder prima aan; een niet te missen kans 0-1 voor DSV. De tegenstanders gaven elkaar de schuld en dit is altijd fijn als je voor staat, want dan kun je gaan voor de 0-2 nog voor de rust.
Helaas lukte dit niet en brak de pauze aan. In het kleedlokaal bleek iedereen de pijp bijna leeg te hebben. Wisselspelers waren niet voorhanden dus aan de bak maar weer.

In de tweede helft tapte Elsendorp uit een ander vaatje en liet zien waarom ze koploper zijn. Elke DSV-man werd nu onder druk gezet. Het combineren bij de tegenstander ging nu helaas van een leien dakje en na 4 minuten stond de 1-1 op het bord. De druk op de verdedigers werd enorm. Een schot van afstand leek op de lat uiteen te spatten, maar het was de beugel die in de goal zit waar de bal van terug het veld in kwam. De scheidsrechter had het niet gezien, maar onze grensrechter kwam met het verlossende oordeel goal ! (sportief staat bij ons hoog in het vaandel). Dit was voor de coach van Elsendorp een enorme opluchting 2-1. Helaas was de kracht bij het team weggevloeid en ze werden er ook niet vrolijk van dat er elke 5 minuten gewisseld werd door de tegenstander, die wel vele reserve spelers had. Het was na 2 schoten precies in de kruising een gelopen wedstrijd. Helaas lukte nu ook alles bij de mannen uit Elsendorp en konden we nog blij zijn dat het in totaal maar 8-1 werd.

We werden verslagen maar konden met opgeheven hoofd naar huis; we hadden alles gegeven.

De Supporter