Constantia uit Wanroij was vandaag de tegenstander van de mannen uit Sint Anthonis. In ons team mag iedereen die het wil een keer aanvoerder zijn, dan kunnen de leiders meteen zien of er een echte leider bij zit.  De aanvoerder van deze week liet er geen gras over groeien en ging aan de slag met een gedegen warming-up. Dat is net wat het team nodig heeft: een leider die zich laat gelden zowel voor als tijdens de wedstrijd met een positieve instelling. 

De mannen stonden scherp aan de aftrap. Helaas was de tos voor Constantia en kozen zij voor de aftrap. Op de training hadden de jongens een verrassingsaanval bedacht. Dit was de bal rechtstreeks naar de cornervlag schieten bij de aftrap en dan meteen grote druk zetten op de verdediging door afjagen om meteen een voorsprong te nemen in de eerste minuut. Dit plan lukte niet, maar de druk op de tegenstander was vanaf de aftrap groot.

Het team speelde prima en de kansen kwamen als vanzelf door het goede spel van de DSV mannen. Het duurde tot de tiende minuut voordat Wanroij weer mocht aftrappen. Het team bleef de hele wedstrijd de bovenliggende partij.  Onze keeper, die vorig seizoen nog bij Constantia speelde, had zich voorgenomen om er geen enkele bal door te laten en eiste van de verdedigers de volle concentratie.

Hij liet zelf zien dat hij cool was, toen er een bal over de verdediging ging en er ingegrepen moest worden. Voordat de spits aan de bal kwam, tikte hij de bal achter het standbeen langs weg met een verbouwereerde tegenstander tot gevolg. Hij had een glimlach op het gezicht. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer we naar voren speelden. In het laatste kwartier stond onze laatste man vaak  voor de middencirkel op de helft van Constantia.

Het verschil in teams was te groot. De uitslag was 1-8. Mede door de goede keeper uit Wanroij haalden de mannen vandaag niet de 10.

Na de wedstrijd bleek ineens dat bijna alle spelers bij elkaar in de verschillende klassen zitten op de scholen in Boxmeer, Stevensbeek of Malden. In de kantine werd nog uitgebreid samen nagepraat over de afstraffing die Wanroij vandaag kreeg van DSV.

Een prima wedstrijd.
 
De Supporter.