De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen was meteen een van de twee derby’s van dit seizoen. Deze week Oploo en omstreken en volgende week wederom thuis, maar dan tegen Wanroij.  
Na een gedegen warming-up stond het team klaar voor de aftrap. De scheidsrechter van dienst moest helaas vervangen worden door de coach van het thuisteam. Het was niet anders. Gelukkig had hij een fluit in de attributentas en kon de wedstrijd van start gaan.


De spelers hadden er zin in. Het was een gelijk opgaande wedstrijd vanaf de start.
Het team uit Oploo en omsteken had wel meer dan  het dubbele aantal supporters, maar de spelers maalden daar niet om. Na een kleine 20 minuten viel de eerste goal. Het was een goed opgezette aanval van de DSV-mannen die met een rollertje over de lijn prima afgerond werd.
Het team was nu steeds vaker in balbezit en kon de wedstrijd controleren. De tweede goal hing in de lucht. Helaas was er nu een verdediger die een perfecte steekbal gaf tussen twee van onze verdedigers door. De spits van Oploo ging er mee heen en ronde voor onze keeper onhoudbaar af.

Na de rust was het team weer fris en fruitig. De mannen gingen voor de 3 punten. Er kwamen kansen maar ook de tegenstander was af en toe gevaarlijk voor het doel van DSV.  Met een net-niet-buitenspelbal kreeg Oploo een uitgelezen kans die in eerste instantie nog prachtig gekeerd werd door de keeper, maar de rebound was onhoudbaar. De laatste 10 minuten braken aan. Het slotoffensief werd ingezet, maar de echte stootkracht ontbrak. Mede omdat Oploo professioneel tijd begon te rekken, werd het tempo uit de wedstrijd gehaald en bleef de stand 1-2.

Meer zat er helaas niet in. De inzet en de motivatie waren prima en met wat geluk was het een gelijkspel geworden maar dat is voetbal.

De Supporter.

DSV JO15-2 - Excellent_eo JO15