Vandaag naar Haps. Bij het vertrek op de Laan werd er al gevraagd waarom de wedstrijd niet is afgelast, want het is zo koud vandaag. We stonden mooi op tijd op het hoofdveld van Haps, maar kregen te horen dat er nog geen scheidsrechter was. Hij kwam er aan en inderdaad 15 minuten later kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. 

De aftrap was voor de mannen uit Sint Anthonis. De aanval werd gelijk gekozen en er leek niets aan de hand. Het team was goed geconcentreerd en speelde op de helft van de tegenstander. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de voorsprong op het bord zou komen. Helaas was het deze week niet alleen koud, maar werd er onvoldoende gewerkt. Als er bijvoorbeeld een bal ingespeeld werd, dan stond de speler te wachten tot de bal er was. De spelers uit Haps waren wel alert en konden nu de bal veroveren.

I.p.v.  meer te gaan werken kwam vandaag de zeurpiet om de hoek kijken. Er was veel commentaar op elkaar en dat heeft een negatieve invloed op het spel. DSV liet het gebeuren en Haps kreeg kans op kans. Een slap schot rolde de goal  in en nu stond iedereen op elkaar te piepen. Het team bleef in de ban van de kou. Spelers van deze leeftijdscategorie die kritiek krijgen van andere jongens, hebben nog vaak de neiging daar heel slecht mee om te kunnen gaan en te denken het lig aan iedereen maar niet aan mij. Helaas is er geen grote leider in het team die hier een einde aan maakt en het voorbeeld geeft en de mannen weer kan oppeppen, zodat de ban gebroken wordt.

De scheidsrechter werkte deze week ook niet mee. Hij gaf veel vrije trappen die normaal niet gegeven worden. De DSV-mannen gaven hier ook weer regelmatig commentaar op. Een DSV-man kreeg een terechte gele kaart. Helaas dacht hij zelfs in de dug-out nog niet aan het benadelen van zijn team, maar begreep zelfs niet waarom hij uit het veld moest. De laatste 10 minuten van de wedstrijd was het open huis voor de tegenstander en werd de score nog wat opgevoerd. Met een eindstand van 2-6 was het een verdiende nederlaag.

Dit was een tegenstander die verslagen had kunnen worden, maar zonder werken wordt er niet gewonnen.
Laten we de zeurpiet dinsdag mee naar Spanje geven, zodat er zaterdag weer met elkaar gevoetbald wordt.
 
De Supporter.