Koploper FCV Venlo JO17-1 was de tegenstander op deze warme zaterdag middag. Niet bepaald een gemakkelijke tegenstander, gezien het ruime verlies in de eerste helft van het seizoen. De scheidsrechter had thuis een klein (knie-)ongelukje gehad en moest de wedstrijd in goede banen zien te leiden rondom de middencirkel.

Venlo begon de wedstrijd furieus. Het was meteen duidelijk dat ze naar Sint Anthonis waren gekomen voor de niets minder dan de volle winst. Er werd veel druk naar voren gezet en daar hadden onze jongens veel moeite mee. Ze slaagden er nauwelijks in om de bal van voet tot voet te spelen en als dat al lukte werden er te veel duels verloren. Veel verder dan het middenveld kwam DSV vaak niet. De openingstreffer kon dan ook niet uitblijven. Op links stuurde de back van Venlo de snelle linksvoor met een dieptebal weg. Deze nam de bal prachtig uit de lucht aan, zag dat er niemand van Venlo voor de goal aanwezig was en schoot de bal vanaf de hoek 16 over Rens (Peeters) in de verre hoek. Een schitterend doelpunt.
DSV kon daar ook in de rest van de eerste helft weinig tegenoverstellen. Venlo bleef drukken, was heer en meester, maar de backs van DSV, Koen Thijssen en Mees Willems, wisten hun tegenstanders onder controle te houden. Gelukkig maar voor DSV want zo blijf je natuurlijk wel in de wedstrijd. Net voor de rust zorgde een ongelukkige botsing tussen de keeper van Venlo en Sjoerd Nabuurs voor wat oponthoud. De keeper hield er een snee op zijn kin aan over en was zo duizelig dat hij na rust niet meer terugkwam.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. DSV stond achterin, onder leiding van Bram Goossens en Roel Adam, wel beter georganiseerd waardoor Venlo niet zo gevaarlijk meer werd, maar fysiek en voetballend gezien waren ze nog steeds beter. Piet van den Berg was voorin voortdurend aan het trekken en sleuren en hield zo Venlo al in de opbouw bezig. DSV slaagde er wel in wat meer naar voren te voetballen. Met een dubbele wissel probeerde coach Remco nog wat meer vooruit te voetballen. Daardoor kreeg Venlo ook wat meer ruimte. De goed keepende Rens voorkwam na een kwartier in de tweede helft een verdere achterstand door redding te brengen in een 1-tegen-1 situatie. Juist toen DSV achterin 1-op-1 wilde gaan spelen moest DSV toch de tweede treffer incasseren. De scheids liet vanaf de middenstip een duidelijke buitenspelsituatie doorgaan (volgens de toeschouwers een metertje of 2) waardoor een aanvaller van Venlo door kon lopen en via de binnenkant van de paal de 0-2 binnenschoot. Enorm balen na al dat harde werken! Dat betekende min of meer het einde van de wedstrijd. Wel bleef DSV strijden, mede door het onrecht wat was aangedaan. Rechtsback Koen probeerde het nog met een vliegende schot na een mooie solo en een vrije trap van Sem van den Bogaard ging ruim over. Na 80 minuten was Venlo een stapje dichterbij het kampioenschap gekomen.

DSV leed een terechte nederlaag tegen een betere tegenstander. Zo simpel lagen de verhoudingen deze middag. Wel liet DSV zien vooruitgang geboekt te hebben na het 7-0 verlies in de heen wedstrijd. Met name het samen strijden en elkaar daarbij helpen moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Olympia ’18 uit Boxmeer op het programma. En wie wil er nu van Boxmeer verliezen?

22’          0-1
75’          0-2

Opstelling:
Rens Peeters, Koen Thijssen, Bram Goossens, Roel Adam, Mees Willems, Sem van den Bogaard, Youp Willems,  Mika Broeders, Sjoerd Nabuurs (60’ Jesse van der Heijden), Piet van den Berg, Juul Jansen (60’ Song van Benthum)