Na een paar voetbal vrije weekjes mocht DSV JO17-1 op een kille zaterdagmiddag weer aan de bak tegen SV United/BVV JO17-1 uit Wanssum/Blitterswijck.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd vol overtuiging. Het spel golfde de eerste 20/25 minuten over en weer waarbij er voor beide ploegen kansjes kwamen. Het eerste gevaar werd door United/BVV gesticht, met name over de vleugels. De snelle voorhoedespelers werden echter goed in bedwang gehouden door Koen Thijssen en Mees Willems. Aan de andere kant testte de vandaag goed op dreef zijnde Juul Jansen de keeper een paar keer met schoten van afstand. Ook Sjoerd Nabuurs probeerde met zijn befaamde pegels het net te vinden, maar zonder succes. DSV probeerde daarna de druk wat verder op te voeren. Het tempo werd hooggehouden met af en toe prima combinatievoetbal. Langzaam maar zeker werden de mannen uit Wanssum/Blitterswijck verder naar achter gedwongen. De openingstreffer leek een kwestie van tijd. Maar net zoals al verschillende keren eerder dit seizoen viel deze aan de andere kant. In de 26e minuut werd een terugspeelbal door keeper Rens Peeters ongelukkig verwerkt en met dit buitenkansje wist een aanvaller van United/BVV wel raad (0-1). Een domper maar DSV rechtte de rug. Vol overtuiging werd het goede spel weer opgepakt. Sjoerd kreeg vanaf links een schietkans na een goede solo en Mika Broeders probeerde het twee keer vanaf de 16 meter lijn. De goede keeper van United/BVV hield het doel tot de rust schoon.

Met Piet van den Berg voor de geblesseerde Sem van den Bogaard trok DSV na de thee weer op naar het vijandelijke doel. Diezelfde Piet kreeg na 2 minuten al een goede kop kans maar de bal hobbelde voorlangs. Song van Benthum liet zich daarna zien met een goede steekbal op Sjoerd. Zijn voorzet werd echter door iedereen gemist. Afstandschoten van Song en Juul misten precisie en kracht. United/BVV kwam er nauwelijks nog aan te pas. De sporadische uitvallen werden door de DSV-verdedigers goed geneutraliseerd. Met Jesse van der Heijden voor Sjoerd werd er nieuw leven in de DSV-aanval gebracht. In de 66e minuut leverde dit een enorme kans op voor Roel Adam toen hij vrij voor de keeper kwam. Roel kon onvoldoende kracht achter zijn schot zetten en dus kon de keeper op tijd ingrijpen. DSV vergrootte daarna de druk nog verder en ging 1-op-1 spelen. Het combinatie voetbal werd vechtvoetbal en de tegenstander had letterlijk handen en voeten nodig om DSV te stoppen. Mathijs Peters werd als extra aanvaller ingebracht om te gelijkmaker te forceren. Deze leek er in de 72e minuut te komen toen Piet op links na een steekbal vanaf het middenveld alleen op kon stomen naar het doel. Zijn schot met links miste echter kracht en werd door de verdediging op tijd weggewerkt. De gelijkmaker bleef dus uit en United/BVV geloofde steeds meer in de overwinning. Naar het einde toe kon DSV niet meer echt gevaarlijk worden en zo verlieten ze na 80 minuten teleurgesteld het veld.

Een goede wedstrijd die onverdiend verloren ging. Zo kun je de wedstrijd kort samenvatten. Een gelijkspel was minimaal verdiend geweest en ook de tegenstanders beaamden dat. Maar als elke wedstrijd zo gevoetbald en gestreden wordt dan valt het beroemde kwartje de komende tijd ook wel eens de goede kant op, zoals ook de trainer na de wedstrijd opmerkte.

Aankomende zaterdag 9 december is iedereen in Boxmeer welkom om 15:00. Dan staat de derby tegen Olympia ’18 JO17-1 op het programma. Een kraker, zeker omdat Olympia een van de titelkandidaten is. Wat is er nou mooier om juist dan de winst mee naar Sint Tunnis te nemen?

26’          0-1

Opstelling:
Rens Peeters, Koen Thijssen, Sem van den Bogaard (46’ Piet van den Berg), Roel Adam, Mees Willems, Bram Goossens, Youp Willems, Mika Broeders (73’ Mathijs Peeters), Song van Benthum, Juul Jansen, Sjoerd Nabuurs (65’ Jesse van der Heijden).