Derby’s tegen Olympia ’18 uit Boxmeer zijn meestal spannende wedstrijden. Vandaag was dat niet het geval. DSV was in veel opzichten beter dan de mannen uit Boxmeer maar kon dit niet in doelpunten omzetten.

Olympia begon goed aan de wedstrijd en zette DSV in de eerste 10 minuten onder druk. Het leek erop dat onze jongens even ‘wakker’ moesten worden! Gelukkig gebeurde dat op tijd, DSV nam daarna de wedstrijd over. Met name van afstand werd het Boxmeerse doel onder vuur genomen door Sem van den Bogaard en Jesse van der Heijden. Deze pogingen misten helaas de nodige precisie. In de 21e minuut kreeg DSV de eerste echte grote kans. Uit een voorzet van Mathijs Peeters kreeg Piet van den Berg de kans om de openingstreffer te maken maar zijn schot miste kracht waar door de keeper van Olympia kon redden.  Mathijs kreeg even later nog een kop kans maar ook dat leverde geen doelpunt op. DSV bleef goed voetballen wat de nodige afstandsschoten, vrije trappen en corners opleverde, maar helaas geen grote kansen. Olympia kreeg tegen het einde van de eerste helft nog wel een grote kans maar het schot van de Boxmeerse aanvaller miste het doel op een paar meter. Zo gingen we de rust in met de bekende brilstand.

Na rust werd het spelbeeld nog eenzijdiger. DSV probeerde met goed positiespel kansen te creëren, terwijl Olympia zich moest beperken tot tegenhouden. Dat deden ze overigens goed; de verdediging van Olympia was duidelijk het sterkste deel van de ploeg. Halverwege de 2e helft had DSV de beste fase. Roel Adam dribbelde door de Boxmeerse linies het strafschopgebied binnen maar zijn voorzet vanaf links bereikte net geen DSV-aanvaller. Daarna kreeg Juul Jansen een schotkans, zijn inzet was te slap. De kopsterke Bram Goossens kreeg uit een vrije trap een goede kop kans maar nu stond de Olympia doelman op de juiste plaats. Olympia stelde hier nauwelijks iets tegenover. In de 64e minuut kregen ze wel de beste (en enige) kans. In het strafschopgebied kon een van hun aanvallers de bal binnenschieten maar Rens Peeters redde voortreffelijk. Met een paar wissels probeerde DSV de zaak nog te forceren. Olympia was aan het einde van het latijn en DSV bleef drukken. Koen Thijssen kwam een paar keer goed door op rechts maar zijn voorzetten konden niet omgezet worden in doelpunten. Een schot van de ingevallen Sjoerd Nabuurs belandde op de lat. Weer geen doelpunt! Ook in de overgebleven tijd lukte het DSV niet om de verlossende 0-1 te maken en dus bleef de stand zoals ie was toen we begonnen.

DSV leverde een goede wedstrijd af die helaas weer geen 3 punten opleverde. Dat was vandaag wel verdiend, zeker gezien de strijd die geleverd werd. Jammer maar volgende week krijgen we opnieuw een kans tegen subtopper Brandevoort uit Helmond.

Opstelling:
Rens Peeters, Koen Thijssen, Bram Goossens, Roel Adam, Mees Willems (64’ Son van Benthum), Sem van den Bogaard, Juul Jansen, Mika Broeders (54’ Youp Willems), Jesse van der Heijden (82’ Lars Peters), Mathijs Peeters (74’ Stijn van Haren), Piet van den Berg (64’ Sjoerd Nabuurs)