Er was door de DSV JO19-1 (A1) mannen en hun supportersschare  gekozen om het seizoen af te sluiten met een mooi voetbal toernooi ergens in het buitenland en ondanks dat Sint Anthonis in het pinksterweekeinde bol staat van vermaak met het jaarlijkse volleybal spektakel en de daarbij behorende feestelijke avonden, was dit het uitgelezen weekeinde  dat iedereen mee kon en in Oostende, de sportstad 2017 van Europa, werd een internationaal toernooi gevonden met voldoende uitdaging. Een 20 personenbus werd gevonden voor het vervoer en Jos van Dommelen werd bereid gevonden om als chauffeur op te treden gedurende dit weekeinde en Thijs pikte in Eindhoven de laat doorwerkende studenten Rik, Teun en Martijn op en zo geraakte het geheel in Oostende. Hier werd op de eerste avond een gezellig rondje door de stad gemaakt en tot in de vroege uurtjes was er samen met de harde supporterskern een gezellig begin van het weekeinde.
 


Er moest natuurlijk ook gevoetbald worden en zaterdagmiddag werd in SC Obersprockóvel uit Duitsland de eerste tegenstander gevonden. Een fysiek sterk team en hoewel DSV het beste van het spel had en wat kleine kansen had, via Stijn na een voorzet van Hein, een vrije trap van Thomas die door de keeper werd gepakt en Niels die een metertje te kort kwam na een voorzet van Lars veldpaus, werd er met 1-0 verloren, want de Duitsers wisten bij hun ongeveer enige kans wel doeltreffend uit te halen en het eerste verlies werd genoteerd.
Anderhalf uur later volgde de tweede wedstrijd tegen het team uit Almen ( in de buurt van Apeldoorn/Zutphen) en ook hier was DSV de bovenliggende partij, maar de wedstrijd werd toch spannend, want een kopbal van Hein op de lat werd uiteraard niet als goal geteld en na wat goede kansen van Almen, waarvan één weergaloos door Rens uit de goal werd gehouden, kon DSV pas in de slotseconde na een aanval over meerdere schijven scoren, toen Stijn de bal links voor de goal aangespeeld kreeg en met een droge knal crossdiagonaal wist hij de keeper te verschalken met een 1-0 winst tot gevolg.
De derde wedstrijd volgde tegen een team uit Hoevelaken en DSV was hier ook weer de sterkste, maar om de eerste goal te scoren was toch de tegenstander nodig, want een ongevaarlijk schot dat rechts langs de goal leek te gaan, werd in wilde paniek door een Hoevelaken speler onhoudbaar in de hoek van de goal getikt. Vlak voor tijd wist Lars Veldpaus zich op links vrij te spelen en met een hard hoog schot werd de bal in de rechterkruising gepoeierd en met deze prachtige goal was de 2-0 winst een feit.
 
Na een gezellig avondje met lekker uit eten en de finale van de championsleague die in een vermaak in Oostende werd bekeken, maakten alleen enkele diehards het laat met wat kaartspel, maar de rest lag netjes rond 24:00-01:00 uur te rusten voor het voetbal op de tweede dag. Een tweede plaats in de poule en op dag 2 werd er door de regie van Oostende een foutje gemaakt, waardoor DSV aanvankelijk tegen een verkeerd team aan de wedstrijd begon.  Na enkele minuten werd dit opgemerkt en DSV mocht over gaan naar het kunstgrasveld om tegen SG Ehrligheim/ Walheim enz ergens uit de buurt van Stuttgart aan te treden. Ondanks overwicht van DSV met diverse kansen, waaronder een vrije trap van Lars Veldpaus dat een metertje langs de goal ging, een schot van Stijn na een één-twee met Rik dat naast de goal ging en een kans van Rens die vandaag wat wilde voetballen, die door de keeper tot corner werd verwerkt bleef de stand 0-0. Gevolg waren penalty’s en doordat DSV via Stijn, Lars Veldpaus, Thomas, Teun en Pim Vloet maar vier keer scoorde mocht het Duitse team met vijf gescoorde penalty’s naar de finale poule en DSV mocht voor plaats 5-8 gaan spelen.
 
Hierin werd weer een Duits team als tegenstander getroffen en ondanks meerdere kleine kansen voor DSV bleef deze wedstrijd ook weer op 0-0 steken en wederom was er een strafschoppen serie. Na twee gemiste strafschoppen van Duitsland en één van DSV na de serie door Remco, Hein, Teun, Sven en Martijn mocht DSV zich op gaan maken voor plaats 5 en 6 en dit wederom tegen in SC Obersprockóvel uit Duitsland. Nu was DSV echter duidelijk de sterkere en wist dit ook in goals uit te drukken. Na een vrije trap van Lars Veldpaus wist Stijn de bal bij de tweede paal voor de goal te koppen en de snelle Rik was er als eerste bij om de bal zo”n beetje op de doellijn het laatste zetje te geven met een 1-0 voorsprong tot gevolg en even later ontfutselde Stijn de bal aan de laatste man van het Duitse team en kon de bal met een mooie boogbal over de keeper heen in het net werken. Na een akkefietje tussen Lars Willems en een tegenstander liepen de spanningen nog even op en kreeg de Duitser een terechte rode kaart en de wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning.
Al met al een mooie vijfde plaats, alhoewel er meer in gezeten had, want het team waar de DSV JO19-1 (A1) mannen voor plaats 1-4 werd uitgeschakeld, bleek later de winnaar van het toernooi en ondanks dat de spelers wat laat voor de prijsuitreiking waren, werd de vijfde plaats op uitzinnige wijze nog even op het podium gevierd met het hele team en de vaste supportersschare en de sponsors waren hiervan de trotse getuigen.
Voor tien spelers van het team waren dit de laatste wedstrijden in de jeugd en ook uw columnist gaat volgend jaar op zondagochtend na ongeveer 10-12 jaar wedstrijdverslagen van zoonlief in de jeugd, de kunsten van de spelers in de senioren aanschouwen.
DSV A1 spelers vanaf deze plaats bedankt voor weer de goede inzet dit jaar waardoor er weer mooie zaterdagmiddagen volgden langs de lijn en succes in het volgende seizoen in DSV JO19-1 (A1), DSV 1 , DSV 2 of misschien in een vriendenteam
 
De DSV JO19-1 (A1) side.