Hier volgt een update van DSV JO19-1 van ons seizoen tot nu toe. uit 6 wedstrijden werden tot deze week 3 potjes verloren, 1 wedstrijd werd gelijk gespeeld tegen Overloon en 2 wedstrijden werden in winst om gezet tegen Siol en Sparta'25.
maar door dat Siol afgelopen zich terug getrokken heeft uit de competitie telt helaas de 3 punter tegen Siol niet mee in de stand.  
Vandaag stond de streekderby tegen Olympia uit Boxmeer op het progamma, deze tegenstander had ook 3 punten geboekt tegen Siol maar door dat Siol zich heeft terug getrokken dus 0 punten.Tijdens de bespreking van DSV had Tieske vandaag maar 1 boodschap voor onze spelers er moest vandaag gewonnen worden, hoe dat maakt niet uit maar bij winst zou het gat tussen Olympia'18 en DSV 7 punten worden.


We waren niet geheel compleet Remco en Nard waren geblesseerd en Bennie kon vandaag niet, Sjoerd Nabuurd en Sem van de Bogaard werden gehuurd van DSV JO17-1.
Eenmaal aangekomen in Boxmeer volgde een goede warming- up en om 3 uur kon de wedstrijd beginnen van tevoren was afgesproken om Olympia onder druk te zetten, maar daar kwam niet veel van terecht we moesten achter uit en kwamen slecht in ons spel, (of dit te maken heeft met de ackerfeesten de avond van te voren de leiding denkt of weet wel zeker van wel ) maar goed terug naar de wedstrijd gelukkig was Olympia niet van het niveau om bang van te worden maar toch kwamen ze op voorsprong een voorzet van links werd ongelukkig door onze aanvoerder Hein in eigen doel achter Roel gewerkt. DSV probeerde het wel maar echte kansen kregen we niet tot 5 minuten voor rust Tim verstegen krijgt de bal aan gespeeld en gaat richting doel en schiet de gelijkmaker binnen, vlak daarna krijgt DSV een indirecte vrije trap net buiten het strafschopgebied Hein lobt de bal langs het Olympiamuurtje en Thomas rond het buitenkansje koelbloedig af.
Hier na volgt de thee en Thijs is verre van tevreden over het spel van onze kant. 

Na de thee volt een kwartier goed spel van DSV zijde wat resulteert in een 1-3 voorsprong. Tim Verstegen geeft een goede pass op Tim Cornelissen die goed af rond 1-3, Mike die na een overtreding in de 1e helft niet fit meer is wordt vervangen door Jorn. Hierna vergeet we om door te drukken en de voorsprong verder uit de bouwen. Stijn en Hein worden vervangen beide niet geheel fit worden vervangen door Sem en Sjoerd van DSVJO17-1.  Olympia moet komen en doet dat ook achterin staat onze verdediging solide te voetballen en Roel is ons slot op de deur.
20 minuten voor tijd komt Olympia terug tot 2-3 tien minuten krijgt hun spits een levensgrote kans maar schiet van dicht bij de bal huizenhoog over vlak voor het einde mag Sjoerd in buitenspelpositie door van de scheidsrechter, hier uit volgt een corner voor DSV deze wordt door genomen door Thomas en Tim C kopt hard de bal tegen de touwen van het doel, 2-4 dit wordt ook de eindstand

Na afloop is de conclusie dat we vandaag zeer effectief waren uit 4 kansen 4 keer scoren en is Tieske een tevreden coach, want het verschil tussen Olympia en DSV is gegroeid tot 7 punten en bevinden we ons in de middenmoot op de 7e plaats, vanaf onze zijde bedanken we alle supporters die zich goed lieten horen op en naast de tribune voor hun onvoorwaardelijke steun.  Tot slot vragen we hun weer om hun steun volgende week thuis tegen Bruheze en is hopelijk Vince er dan ook weer als ass.coach

Groeten leiding DSVJO19-1