Vanmiddag moest DSV JO19 1 naar Nuland om daar te spelen tegen de plaatselijke JO 19 1. Deze ploeg staat voor laatste in de stand met 1 puntje. We hadden in de winterstop al een keer tegen Nulandia geoefend en toen werd het 0-3 voor DSV. Dus beide team 's hadden weinig geheimen voor elkaar. Na de verlies partij vorige week tegen Avanti konden de kampioensaspiraties in de ijskast, maar om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan moest er vandaag gewonnen worden.

Zoals bekend mochten we weer op kunstgras spelen wat ons wel ligt, in de afgelopen training is onze captain Tim C geblesseerd geraakt en kon vandaag dus niet spelen, gelukkig was Mathijs die dit voorjaar nog steeds geblesseerd was eindelijk fit genoeg bevonden en kon vandaag weer zijn speelminuten gaan maken. Lars had de volgende opstelling bedacht: (k) Roel s, (v) Willem, Bram, Mike en Mees, (m) Roel A, Youp en Pieter,: (a) Sjoerd Juul en Tim V, reserves Nard en Mathijs.


Na de warming up begon de wedstrijd, beide ploegen deden in de beginfase weinig voor elkaar onder, afgesproken met Lars was om Nulandia het spel te laten maken en wij er dan gevaarlijk uit komen, Nulandia probeerde wel het spel te maken maar had daar de nodige moeite, dit kwam mede door dat onze boy's er kort op zaten als ze in balbezit dreigde te komen. Anderzijds als wij een doeltrap kregen te nemen werden Mike en Bram meteen vast gezet door hun spitsen, maar Roel S wist met zijn uittrappen goed zijn medespelers te bereiken. Na 35 min, werd er over rechts via Tim V een pass gegeven op Pieter die van rechts het strafschopgebied in kon gaan en met een geplaatst schot de 0-1 kon maken.  Even later is het Juul die vanaf rechts een goede voorzet afleverd en wederom is het Pieter die de 0-2 maakt. In de dug-out van DSV is de stemming opperbest zo te zien en te horen.
 
DSV speelt een goede 1e helft iedereen is scherp en bereid om voor elkaar te werken als het nodig is, met een 0-2 voorsprong gaan we rusten.

 Tijden de rust is Lars tevreden, maar waarschuwd ons om niet te laconiek te worden en zo deze voorsprong te verspelen. Als we naar buiten gaan zit de leiding van Nulandia al te wachten voor hun dug-out, of het heeft gedonderd tijdens hun rust in de kleedkamer,of ze vonden het buiten mooi weer, we denken het eerste.
 
Na de pauze probeert Nulandia om de aansluitingstreffer te maken, maar hun pogingen zijn niet gevaarlijk om Roel S te verontrusten, na zo,n 15 min moet Mike geblesseerd het veld verlaten, Nard komt op het middenveld en Roel A zakt een linie, DSV krijgt ook nog goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden, echter Pieter is uit op een hattrick terwijl als hij een balletje had gelegd er een goede kans was ontstaan, later in de wedstrijd wordt roel vervangen door Mathijs die dus weer zijn 1e minuten mag gaan maken na een langdurige blessure, 10 min voor tijd wordt Tim V gelanceerd hij omspeelt de keeper en schiet de bal voor langs naast het lege doel, terwijl als hij gewoon had door gelopen hij de bal zo in het doel kon lopen. Aan de andere kant zijn er wel schoten van Nulandia maar onze verdediging wordt er niet warm of koud van, na 94 minute blaast de scheids voor het einde en zijn de punten binnen.
 
Na de wedsrijd een tevreden coach die op merkt dat de score wel hoger had kunnen uit vallen aan de andere zijde is het ook wel fijn dat Roel S weer de 0 heeft weten te behouden.  Volgende week spelen we een inhaalwedstrijd thuis tegen Nooit Gedacht uit Geffen, iedereen is welkom om onze boy's te komen aanmoedigen.

Groeten, Leiding DSV JO19 1