Vandaag was het dan zo ver, na dat vorige week onze wedstrijd werd afgelast, konden we vandaag aftrappen in de nieuwe competitie. We zijn ingedeeld in de 2e klasse door de KNVB. Vandaag moesten we naar Stiphout om daar tegen de plaatselijke JO19 2 te spelen.
Tijdens de winterstop is Pieter overgeheveld naar de selectie van DSV, en wij krijgen op toerbeurt wekelijks een speler van DSV JO17 1 er bij.


Mees was vandaag er niet bij en zo werd de hulp van DSV2 coach gevraagd of hij nog een speler over had, en zo ging Mike Hofmans (oudspeler JO19-1) mee met ons naar Stiphout. We wisten al dat we vandaag op kunstgras zouden spelen. De opstelling was, (k) Rens, (v) Koen, Bram, Sem, Mike, (m) Youp, Roel, Mika, (a) Mathijs, Juul, Piet, reserves, Jelle en Sjoerd.

Om 3 uur kon er worden afgetrapt, afgesproken was om even aan te kijken hoe de  de tegenstander zou beginnen aan de wedstrijd, ze hadden wel een snelle flankspeler voorin staan, hun aanvoerder die in de verdediging stond was hun beste speler.
Achterin hadden Bram en Sem alles onder controle en konden zo verschillende passes naar voren sturen. Na ongeveer een kwartier kreeg Piet een grote kans om de score te openen, echter hij schoot de bal aan de verkeerde kant van de doelpaal langs, rond de 25e minuut een voorzet van Mika vanaf rechts en Mike staat klaar om de bal diagonaal in de goal te schieten, 0-1, even later kopt Bram uit een corner de bal naar de hoek, echter deze wordt gestopt.

En na een helft met veel balbezit van DSV zijde gaan we rusten en tijdens de rust laat Dolf tevreden te zijn, en past 2 wissels toe, Sjoerd vervangt Mike en Jesse komt er in voor Piet.

Na de aftrap in de 2e helft gaat DSV op jacht naar de 0-2 en zet hun tegenstander meteen onder druk, er wordt goed gevoetbald en snel gecombineerd. Rond de 60e minuut krijgt Jesse een hoekschop te nemen, hij legt de bal panklaar richting Bram die al koppend de 0-2 scoort.

In het verloop van de wedstrijd krijgen Piet en Jesse nog goede kansen om de score verder uit de breiden,  Koen leek zeker te gaan scoren maar hij ziet zijn inzet voor langs het doel gaan. Achterin heeft DSV geen moeite met de aanvallen van Stiphout Rens houdt zijn doel schoon met goede reddingen en zo staat het na 90 minuten 0-2 en is de eerste overwinning een feit.

Na de wedstrijd laat Dolf weten dat hij tevreden is. Volgende week spelen we thuis tegen Gemert JO19-2

Groeten leiding DSV JO19-1