Vandaag heeft DSV de moeilijk thuis wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie Avanti’31. Na het verlies van vorige week moest DSV deze wedstrijd winnen, maar ze zullen alles moeten geven.

Toen ze het kleedlokaal betreden lagen alle kleren al voor ze klaar waar door ze goed van start konden gaan. DSV had niet de beste warming-up maar het ging er mee door, na nog een goeie oppepping van Lars was DSV klaar om de wedstrijd te gaan spelen. DSV begon met de volgende 11, (K) Roel S, (V)Willem, Bram, Roel A en Mees, (M) Youp, Juul en Pieter, (A) Nard, Tim C en Tim V reserves, Sjoerd, Mike en Piet.

Na het begin signaal van de scheids in dit prachtige weer is de wedstrijd begonnen. In de 2deminuut krijgt een Avanti speler een klap en heeft veel last aan zijn schouder, maar na beetje behandeld te worden kan die met nog wel wat last door voetballen. DSV begint zoals alle andere wedstrijden matig aan de wedstrijd, waardoor Lars al in 7 min 13x godverdomme heeft geroepen. Maar daarna komt Tim V in actie, hij probeert van zo’n 25m de bal over de keeper te schieten omdat die voor het doel stond, maar de bal gaat over. Ondanks DSV slordig is weten ze toch kansen te krijgen en zo geeft Tim C in de 13de minuut een heerlijke pass op Juul, doelpunt maar helaas word die afgefloten voor buitenspel dus blijft het 0-0 op het scorebord. De hoge verwachtingen die DSV van te voren had voor Avanti vallen mee, voor een club op de 2de plek spelen ze niet heel goed. Beide teams krijgen kansen maar maken ze niet af. In de 18de minuut krijgt Tim V de bal in zijn kruis waardoor die behandel moet worden, maar door dit rust moment kan Avanti zich goed opstellen en met balbezit kunnen ze na dat het spel word hervat meteen een aanval creëren. Deze aanval word ook goed benut want de aanvaller komt schuin voor het doel en weet hem strak en onhoudbaar voor Roel S in de hoek te schieten 0-1. Na toch nog effe gespeeld te hebben moet de geblesseerde speler van Avanti toch het veld verlaten en word die in de 26ste minuut gewisseld. Paar minuten daarna weet Avanti met een goede pass de aanvaller weer voor het doel te komen alleen dit keer vanaf de andere zijkant en met weer een strak schot in de hoek weet Roel S ook deze goal niet te verkomen en zo kijkt DSV naar een 0-2 achterstand, verdiend nee… DSV gaat voor ieder bal en dat is te zien want na dat de bal richting de zijlijn rolt wilt Tim C hem nog inhouden maar Tim C die voor het eerst een keer snel is rent hier door vol op zijn eigentrainer mee die vol naar achteren word gebeukt. Paar minuten daarna krijgt Avanti weer de bal in de 16 en met een simpel schot wederom in de hoek staat het na nog niet 40 minuten spelen al 0-3. Maar DSV geeft niet op en gaan er nog voor en zo weet Pieter in de laatste minuten er door heen te komen maar net voor de 16 word die neergehaald, vrijetrap DSV. Tim C die al vaker een vrije trap heeft gescoord gaat weer achter de bal staan, en succes heeft het hij schiet hem prima in de rechter hoek langs de muur op 1-3. Daar gaan we ook de rust mee in want de scheids fluit meteen af.

Na een keer een positieve toespraak van Lars te hebben gekregen omdat DSV niet het slechtste voetbal heeft laten zien gaan we de tweede helft in. DSV heeft wel een aanpassing gemaakt Youp is er afgehaald voor Piet van de B1. DSV komt sterk de tweede helft in en weet in de 51ste minuut al te score maar de vlagger vlagt voor buitenspel, het DSV publiek laat merken dat het niet klopt en word boos. DSV komt hierna meteen weer met een aanval met een goeie voorzet van Pieter weet Juul de bal net niet in te tikken en gaat de bal net naast. DSV af en toe nog beetje slordig, waardoor avanti wat kansje krijgt. Maar DSV blijft ook goed voetballen en zijn sterker dan Avanti. Na goed door rennen van Piet in de 67ste minuut schiet de keeper de bal tegen hem aan waardoor hij makkelijk had kunne score maar de scheids fluit voor hands en zo kan Piet niet door gaan. In de 75ste minuut gaat Lars zijn team achterin 1 op 1 laten en spelen en word Willem voor Sjoerd er afgehaald en gaat DSV met 4 aanvallers spelen. Na nog een grote kans tegen te hebben gehad van Avanti, blijft DSV de kansen krijgen om de aansluitingstreffer te maken maar alle balletjes zijn net te zacht waardoor de keeper ze allemaal heeft. En zo blijft DSV 1-3 achter staan en na 90 minuten spelen is de score niet veranderd.

Trainer Lars is niet blij met het verlies maar is wel trots op het voetbal van zijn team.

Hopelijk pakt DSV wel weer de 3 punten op zaterdag 13 April, in de verre uitwedstrijd tegen Nulandia JO19-1, waar ze eerder in een oefenwedstrijd goed resultaat hadden behaald.