Vandaag was de tegenstander Achates JO19 1 dit team had net als ons ook 1 wedstrijd gewonnen in de competitie Rens had zich afgemeld, maar Dolf had al geregeld dat Roel vandaag bij ons zou keepen.
Tijdens de bespreking gaf Dolf aan hoe hij wilde gaan spelen vandaag, en werd het al snel duidelijk dat enkele spelers het daags tevoren erg gezellig hadden gehad. 

Eenmaal aangekomen volgde een warming-up waar na de wedstrijd kon beginnen. Het was vandaag de week van de scheidsrechter en die werd van tevoren getrakteerd op een limburgse vla.


Na de aftrap van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat onze spelers nog niet goed wakker waren, ballen springen van de voet niet fel en scherp in de duel 's ontbreekt en daar kon Achates optimaal van profiteren, na een misverstandje achterin kon een van hun spelers gemakkelijk de 1-0 maken.

Even later werd er door een van onze spelers niet fel gedekt waar door hun rechtsbuiten de 2-0 kon scoren. Jesse kon nog de 2-1 maken maar die werd op advies van de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel. Met een 2-0 achterstand gingen we rusten, tijdens de rust was het muisstil in de kleedkamer en werd er door Rob gevraagd waar we mee bezig waren in de 1e helft.

Na de rust een ander DSV zo leek het, ze hadden elkaar waarschijnlijk de waarheid gezegd en toen werden er wel duel 's gewonnen en werd er gestreden met als gevolg dat Pieter na een miscommunicatie bij Achates de aansluitingstreffer kon maken 2-1. In het verloop van de wedstrijd kreeg Roel A geel en moest voor 10 minuten naar de kant. Na 25 minuten een corner voor DSV waaruit Pieter koppend de gelijkmaker scoorde.

Kort daarna moest Sjoerd ook voor 10 minuten naar de kant, nadat hij glijdend de bal speelde en zo ook een achatesspeler mee nam. 10 minuten voor tijd wisten we op voorsprong te komen door wederom Pieter 2-3, en kort hierna moest ook Piet voor 10 minuten naar de kant omdat hij wat gezegd zou hebben. Ook een achatesspeler moest afkoelen na een overtreding, in de slotfase kreeg Achates een vrije trap deze werd door gekopt en via Roel A ongelukkig in eigen doel gescoord en snel hierna floot de scheidsrechter voor het einde.

Na de wedstrijd was de conclusie dat dit puntverlies totaal onnodig was vandaag, als we fit en wakker aan de wedstrijd beginnen want zo laten we zien in de 2e helft kan het wel en komen we nog terug van een achterstand, alleen jammer dat de scheidsrechter die in de 1e helft goed floot in de 2e helft een negatieve hoofdrol opeiste met zijn 4 gele kaarten.

Volgende week zijn we vrij en over 14 dagen spelen we uit tegen Constantia.

Groeten leiding DSV JO19-1