Op deze zaterdag 18 Maart 2017 was er voor de DSV A1 mannen de wedstrijd tegen FC Venlo JO19-1 en de thuiswedstrijd was met een eclatante 10-0 overwinning afgesloten. Dit was echter zonder geblesseerde spelers en nu was het halve elftal zo een beetje geblesseerd en Lars Veldpaus, Martijn, Sven, Lars Willems en Remco waren niet in staat om te voetballen, maar wel mee gekomen om hun collega’s aan te moedigen.
 


Na 8 minuten wedstrijd stelde Stijn, Rik in stelling, maar de inzet van Rik werd tot corner verwerkt. DSV was sterker van FCV Venlo, maar kansjes werden nog niet tot goals om gezet. Na 23 minuten spelen kreeg Stijn de gelegenheid om van 22-23 meter uit te halen en op deze inzet was de keeper kansloos en de 0-1 was een feit. Hierna werden verschillende kansen afgedwongen, maar Rik zag tot 3 x de keeper in de weg staan. Na 30 minuten werd Stijn gewisseld en zal de rest van het seizoen in DSV 1 gaan spelen, dus een flinke aderlating voor het DSV A1 team, maar B-speler Stijn Willems vult de lege plek de rest van dit seizoen op. Mattee had pech toen een hard schot op de goal net langs de verkeerde kant van de kruising langs goal verdween. Hein deed veel werk op het linker middenveld, hierbij ondersteunt door Jorn die hem in de rug met goed spel ondersteunde. De weer onnavolgbare Rik sneed vlak voor rust langs een aantal spelers het strafschopgebied in en werd onreglementair gestopt en de strafschop die hierop volgde werd door Teun onhoudbaar in de hoek van de goal in de touwen geknald, waardoor er met een 0-2 stand gerust kon gaan worden.
 
Roel Adams had een goede wedstrijd gespeeld en werd vervangen door mede B speler Pieter Vloet. Nadat Rens weer eens snoeihard uittrapte kon Stijn Willems op de goal af gaan, maar zijn schot ging net over de goal. Pim Kempen kwam in het veld, want Mattee moest zich voor DSV 1 prepareren en na een kwartier spelen had Niels die in de eerste helft het kunstje van Stijn had afgekeken, een paar mooie acties langs twee Venlo middenvelders en hij haalde van 25 meter afstand met een harde trap met links uit en dit was te veel voor de keeper en onhoudbaar verdween de bal in de goal en de 0-3 verscheen op het scorebord. Rik mocht ook voor DSV 1 gaan rusten en Tim Verstegen kwam in het veld en vrij snel haalde hij uit op de goal, maar de bal werd tot corner verwerkt. Toen Pim Vloet wat mooie aanvallende acties maakte, raakte hij de bal in het strafschopgebied van Venlo kwijt en de hier opvolgende counter ging vliegensvlug en enkele seconden later lag de bal achter Rens in de goal met een 1-3 stand tot gevolg. Er kwam nog even spanning, want Venlo drong nog even flink aan en kreeg enkele kleine kansjes, maar na een verkeerd uitgetrapte bal van de Venlo keeper kreeg Thomas de bal en hij aarzelde niet en schoot met een hard schot de bal in de goal en de 1-4 eindstand kwam in de boeken.
 
Door blessures en het vertrek van Stijn naar DSV 1 zal het A1 team van wedstrijd naar wedstrijd moeten toe leven. Streven is elk seizoen om de wedstrijden in de tweede competitie helft beter te doen, dan de wedstrijden in de eerste helft van de competitie, maar dat wil dit seizoen door vooral blessures en vermoeidheid bij de wat betere spelers van het team door wedstrijden voor DSV 1, niet altijd lukken. Zaterdag 25 Maart komt koploper Sparta”18 op bezoek en zullen er weer nieuwe spelers op moeten staan om het team op sleeptouw te nemen en om het DSV A1 team dit seizoen nog een sterke eindsprint mee te geven en te proberen nog een aanval op de eerste plaats te doen.
Dus mooi weer in Sint Anthonis zaterdag middag en de spelers hopen op veel aanmoediging langs de kant van het veld, als ze aantreden tegen de sterke koploper uit Sevenum.
 
DE A1 side