Zaterdag 18 mei, na een gezellige feestavond van ons jubilerend DSV stond vanmiddag de uitwedstrijd tegen blauw geel JO19 2 op het progamma.  Sommige spelers hadden het vrijdag wel erg gezellig gehad en dat was wel te merken vanmiddag. Iedereen was keurig op tijd en na het wekelijkse praatje van Lars gingen we op weg naar Veghel. Blauw geel staat voorlaatste in de stand met 3 puntjes en wij staan 6e met 14 punten. Lars had wel gewaarschuwd om dit team niet te onderschatten maar de 3 punten moesten wel mee naar st tunnis vandaag.

Bij aankomst in Veghel bleek dat we op kunstgras moesten spelen, na de warming up op een kaal veldje met enkele gele grassprietjes gingen we naar binnen om ons voor te bereiden op de wedstrijd. de opstelling was als volgt, (k) Roel S, (v) Willem, Bram, Mike en Mees, (m) Juul, Youp, Pieter, (a) Tim V, Tim C en Sjoerd, wissels Mathijs en Stijn W.  Roel A en Nard waren afwezig wegens andere verplichtingen.


Eenmaal afgetrapt ging het in het begin mooi gelijk op we kregen wat kansjes maar hun keeper verrichtte goede reddingen, aan de andere na 15 minuten spelen wist Blauw geel de 1-0 te maken onze verdediging stond nog te slapen enkele minuten later werd het 2-0 en wederom zag het er bij DSV  niet goed uit.  Na een korte drinkpauze schoot Sjoerd op goal zijn schot werd goed geblokt we kregen nog meer kansjes maar het vizier stond nog op scherp bij het afronden. Enkele minuten voor rust werd een pass van achteruit op Tim V gegeven die kon met zijn snelheid richting doel gaan hij kwam zodoende 1 op 1 te staan en schiet de bal onder de keeper door in het doel, 2-1, dit was een belangrijke treffer vlak voor rust waar door we weer aansluiting krijgen.
 
Tijdens de thee laat Lars weten totaal niet tevreden te zijn met de uitvoering van ons  spel. Stijn W komt in het veld voor zijn broer Youp.

Na de rust een heel ander DSV iedereen is weer klaarwakker en zo gaan we geduldig op zoek naar de gelijkmaker, in het begin is het Blauw geel dat aanvalt maar niet gevaarlijk kan worden. na een aanval over rechts beland de bal bij Tim C en die schiet de gelijkmaker binnen. 2-2.
 
20 Minuten voor tijd een sprintduel tussen Tim V en een speler van Blauw geel die theatraal in ons strafschopgebied gaat liggen en de scheids die er met open ogen, in trapt en zo ons een penalty tegen geeft, de inzet van de penaltynemer wordt goed door onze keeper Roel S gestopt en zo is het gerechtigheid en blijft het 2-2.  Even daarna krijgen we een hoekschop te nemen en van dichtbij schiet Mike  DSV op voorsprong 2-3, Willem die zware benen had wordt gewisseld voor Mathijs en Stijn W schiet de wedstrijd in het slot en maakt de 2-4. Even later fluit de scheids voor het einde en zijn de 3 punten binnen.

Na afloop een tevreden coach over het verloop van de 2e helft, en geeft iedereen een groot compliment om na een achterstand nog goed terug te komen en zo te winnen.  Volgende week is het de laatste wedstrijd voor ons team,  de tegenstander is dan Stiphout op ons vertrouwde sportpark "DE LAAN".

Groeten leiding DSVJO19 1