Vandaag begon de voorjaarscompetitie, we moesten naar Berghem sport om daar te spelen tegen de plaatselijke JO19-1.
Eenmaal daar aan gekomen kwamen we op een mooi sportcomplex waar 2 kunstgrasvelden lagen en 1 kunstgrasveld met kleine afmetingen Berghem sport had dus mooi kunnen door trainen ondanks het slechte weer. We wisten weinig van onze tegenstander alleen dat ze in het najaar 2e waren geworden en dat ze veel scoorden maar ook gemakkelijk tegendoelpunten tegen kregen. 


DSV was niet compleet, Mathijs is nog geblesseerd en Tim C moest nog een wedstrijd schorsing uitzitten, maar gelukkig was de JO17-1 afgelast waar door Piet en Sem bij ons mee konden doen. Lars had de volgende opstelling bedacht (k) Roel S, (v) Wilem, Bram, Mike en Mees, (m) Youp, Roel A (C)  en Pieter, (a) Sjoerd, Juul en Tim V reserves, Nard, Piet en Sem. Na een goede warming-up waren we klaar voor de wedstrijd.

Na de aftrap was het Berghem dat het iniatief nam en probeerde de score te openen, maar mede door de wind gingen veel schoten over de goal en passes werden te hard ingespeeld en gingen zo doende over de achterlijn. Onze spelers zaten ook niet kort genoeg op hun mnaar mate de tijd vorderde kwamen we er ook gevaarlijk via Pieter maar hun vlagger zag buitenspel terwijl Pieter er nog 1 meter achter stond en de scheids tuinde er in zo werd de rust bereikt. Tijdens de rust was Lars niet helemaal tevreden over ons spel er werden dingen besproken en Piet kwam in het veld voor Sjoerd.

Na rust een heel ander DSV er werd gestreden gaven hun tegenstander minder ruimte en kwam zo ook zelf meer aan voetballen toe. Na een kwartier was het Berghem Sport dat op een verdiende voorsprong kwam. Na deze tegentreffer probeerde Berghem om snel de 2e treffer te scoren maar onze verdediging en middenveld stonden goed en Roel S stond ook goed te keepen. na een half uur werd Pieter wederom onterecht teruggefloten na een vlagsignaal van hun grensrechter!! Even later werd Pieter weer diep aangespeeld en nu was het zo duidelijk geen  buitenspel en zo kwam Pieter oog in oog kwam met de keeper en deze kansloos liet, 1-1 na deze gelijkmaker speelden beide team`s voor de winst maar gescoord werd er niet meer.
 
Na de wedstrijd was Lars een tevreden coach, tegen een team dat vorig jaar 2e werd en na een achterstand toch goed terug gevochten voor een gelijkspel dat toont een goede mentaliteit van onze spelers.  Volgende week spelen we thuis tegen Boekel Sport een tegenstander waar we tegen in het najaar hebben gespeeld en toen werd het 2-1 voor DSV.  

Groeten Leiding DSV JO19 1