Vandaag stond de laatste speelronde in onze competitie op het progamma, en voor DSV altijd de mooiste wedstrijden om te spelen.
Want de tegenstander was Olympia '18 uit Boxmeer en daar hoef je onze spelers niet voor te motiveren. En tel daar bij op dat ons trainersduo enkele jaren bij Olympia heeft getraind en die kennen de club en hun spelers natuurlijk ook heel goed.

Daags van tevoren was het nog slecht weer, maar zaterdag bleef het gelukkig en kon onze wedstrijd door gaan.
Tijdens de bespreking werd door het strijdplan uit de doeken gedaan door Dolf en Rob. Onze opstelling luidde : (k)Rens, (v) Koen, Bram, Sem, Mees, (m) Roel, Lars en Pieter, (a) Jesse, Juul, Mathijs, wissels Piet, Sjoerd en Tim.   Tim en Lars werden geleend van de JO17 1.


Na de warming-up kon de wedstrijd aanvangen onder veel publieke belangstelling langs de lijn.  Na de aftrap is het Olympia dat meteen ten aanval trekt, maar gevaarlijk worden ze niet, dan na 5 min schiet Pieter vanaf eigen helft op het doel van Olympia en de voor zijn doel staande keeper wordt verrast en moet gaan vissen, dat is meteen het eerste balcontact van de Olympiakeeper. Na deze opsteker wordt het een een leuk duel, Olympia probeert het veel via hun flankspelers maar Mees en Koen staan hun mannetje.
DSV komt er ook soms gevaarlijk uit, door compact te spelen weten de aanvallers van Olympia het soms niet en lopen ze veelal vast in onze verdediging, met een 1-0 voorsprong gaan we rusten.

Tijdens de thee geeft Dolf aan dat we goed staan te spelen en Jesse wordt gewisseld voor Tim.
  Na de aftrap is het DSV dat al snel een corner krijgt te nemen, deze wordt ingekopt door Bram en Pieter weet met een laatste tikje de bal in het doel te werken, 2-0.  Nu is het de beurt aan Olympia dat moet de aansluitingstreffer gaan maken, daar door krijgt DSV ook meer ruimte voor in en dit heeft als gevolg dat de inmiddels ingevallen Piet in de 70e minuut alleen op de keeper af kan gaan na dat hij deze heeft omspeelt kan Piet de 3-0 scoren. 
Even later weet Olympia iets terug te doen en maakt 3-1, nu ruiken ze bloed en gaan op zoek naar de 3-2, DSV blijft compact spelen en blijft overeind 5 minuten voor tijd valt de 3-2, nu wordt het nog even billen knijpen maar Rens weet zijn doel in de laatste minuten nog schoon te houden, en zo wint DSV JO19 1 dik verdiend deze derbykraker.

Na de wedstrijd een zeer tevreden coach en lachende gezichten in het kleedlokaal als ze worden getrakteerd door hun Trainers, Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop dit betreft een bekerduel en moeten we naar het Helmondse Bruheze, die wedstrijd begint dan om 14.00 uur, van onze zijde bedanken we iedereen voor de publieke belangstelling.

Groet leiding DSV JO19 1