Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Boekel sport JO19 1 op het progamma voor ons team. DSV stond voor deze wedstrijd gedeeld 2e met 10 punten en Boekel stond op 6 punten, bij winst voor DSV konden wij verder afstand nemen van de middenmoot, echter bij verlies zou Boekel aansluiting krijgen bij ons, en wij zouden zakken in de stand. Tijdens de bespreking bleek dat Thijs en Lars hun huiswerk goed hadden gedaan, Thijs wist via externe bronnen dat hun rechtsbuiten veel naar binnen trok en dat Boekel weinig opbouwt van achter uit, dus ze hanteren veel de lange bal naar voren. De opstelling van DSVJO19-1 was, (k) Roel S, (v) Willem, Bram, Roel A, Mees, (m) Juul, Youp en Pieter, (a) Tim V, Tim C en Mathijs reserves waren Mike, Sjoerd, Nard en Piet van de JO17-1.

Na de aftrap was het even aftasten van beide zijden, en al snel bleek dat Boekel veel de lange bal van achter uit hanteerde, daar hadden onze verdedigers goed in de gaten en hun aanvallen werden tijdig onderschept door onze verdedigers. Aan de andere zijde kreeg DSV ook kansen, Tim V kreeg goede mogelijkheden maar zijn schoten belandde bij de keeper of waren niet nauwkeurig genoeg. Na 25 minuten was het en een Boekel speler die van afstand op doel schoot, en zo, de iets voor zijn goal staande, Roel verrastte en de 0-1 scoorde. Hierna probeerde DSV nog voor de rust op gelijke hoogte te komen maar dit lukte niet.

Tijdens de rust liet Thijs weten dat het baltempo bij ons inde 2e helft omhoog moest om Boekel te verrassen, Willem en Mathijs werden vervangen door Mike en Sjoerd.
Na de rust is Het DSV dat meteen ten strijde trekt op jacht naar de gelijkmaker, na enkele kansjes is het Tim C die de bal krijgt van achter uit en op zijn beurt Tim V bediend en die de bal onder de keeper door in hetdoel schiet, (1-1). met nog een half uur te spelen gaat DSV verder op zoek naar de volgende treffer, Boekel blijft de lange bal naar voren hanteren en probeert met schoten op doel Roel S  te verrassen, inmiddels is Nard, Juul komen vervangen DSV blijft aandringen en wordt 10 minuten voor tijd beloond, nadat de keeper van Boekel de bal niet goed uit verdedigd, is het Nard die de bal onder schept en zonder na denken op goal schiet en hard de bal tegen de touwen schiet, (2-1) Piet komt in het veld voor de moe gestreden Youp,  Boekel zet nog aan om de gelijkmaker te forceren, maar DSV JO19 1 houdt stand en houdt de 3 punten in hun bezit.

Na afloop een tevreden trainersduo, dat ons team complimenteerd voor hun tomeloze inzet vandaag, en na een achterstand knap de stand ombuigt naar en verdiende overwinning. Tot Man of the match verkozen vandaag is unaniem Nard, die na lang blessureleed vandaag de winnende goal scoort. Volgend weekend zijn we vrij en 24 November komen we weer in actie thuis tegen Deurne JO19 1.

 Groeten Leiding DSV JO19 1