De één na laatste competitie wedstrijd stond afgelopen Pinksterzaterdag op het programma. De laatste uitwedstijd en wel in Limburg tegen HRC ‘27/ de Stormvogels JO9-1 in Afferden. Het weer was goed en we konden gelukkig wederom rekenen op de jongens van de JO8-1; Nick en Siem. Vanwege korte vakanties van Xin-Fu en Sjef. Het zou een moeilijk wedstrijdje worden, dat hadden we de afgelopen weken van onze tegenstanders al gehoord, maar… wij hadden de afgelopen weken ook bijna alles gewonnen dus.. vol goede moed begonnen we aan de wedstijd.

Michiel mocht vandaag beginnen met keepen… en hoe... de eerste 5 minuten maakte hij al 4 super goede reddingen! Maarten mag vanaf nu elke keer de keepers intrappen! De tegenstander werd er moedeloos van… want ze bleken inderdaad toch best wel goed te zijn in het overspelen en vrijlopen. Ondanks het harde werken, het goed verdedigen van Rik en Nick en de reddingen van Michiel werd het voor de eerste time-out toch 1-0 voor Afferden. Na de time-out kwamen de eerste echte kansen voor onze jongens. Door goed overspelen van Kawa en Tijn werd Jurre in de spits bereikt, helaas ook hun keeper deed vandaag (te) goed zijn best. En net voor rust scoorde ze de 2-0 met een mooi afstandsschot.
 
Helaas konden de appeltjes en de peptalk in de rust het tij niet keren…. Misschien lag het wel aan het ‘vieze’ water…. (de volgende keer toch echt weer in Sint Tunnis de bidons vullen!!). Wat snel werd het toen 5-0. Dat was toch een beetje te erg.. dus de jongens deden er nóg een schepje bovenop. Jurre maakte nog een paar mooi reddingen, Nick en Rik veroverden nog vaker de bal en gelukkig…. dat werd beloond met een mooie actie van Rik en Siem waardoor Kawa weer een prachtige goal kon maken, 5-1. Een meer dan verdiend doelpunt en toen Michiel nog een bal op de kruising mikte kregen we nog hoop…
 
Uiteindelijk maakten we nog wel een mooi tweede doelpunt door goed overspelen tussen Nick en Michiel waardoor Tijn kon scoren maar… helaas was de stand inmiddels al wel 8-2 geworden, een terechte overwinning voor de jongens uit Afferden. En een groot compliment voor DSV omdat ze tot het einde goed zijn blijven voetballen! Goed gedaan!

Volgende week spelen we onze laatste competitie wedstrijd op De Laan en kunnen we met alles wat we zaterdag geleerd hebben een mooie ‘pot’ spelen tegen Estria.