Voor vandaag staat er een wedstrijd tegen GVV uit Grave op het programma. Waar we eerder al een wedstrijd tegen de JO9-2 van Grave hebben gespeeld, mochten we nu aantreden tegen de JO9-1. Aan de slag dus. Jammer dat Michiel er niet is. Behalve zijn humor zullen we ook zijn inzet missen.

Na de aftrap gaan we meteen in de aanval. De 1e kans is voor Kawa die de bal voor de keeper niet in de goal krijgt. GVV probeert de score open te breken met enkele schoten. Xin-Fu houdt ze tegen. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Sjef verstoort een aanval van GVV, maar het levert ons geen kans op. Even later schiet GVV op de lat. Kawa krijgt de mogelijkheid om uit te breken. Zijn doelpoging wordt door de keeper gekeerd en het lukt Sjef niet uit de rebound te scoren. GVV valt dan weer aan en door ons aanvallende spel staat er soms zomaar een Graafse aanvaller vrij. Een poging met een hard schot wordt door Xin-Fu tot corner verwerkt. De corner gaat de goal voorbij en het wordt een intrap voor DSV. Kawa dribbelt in en stuurt Tijn weg, maar de Graafse verdediging houdt hem tegen. GVV valt weer aan en de bal belandt in de handen van Xin-Fu. Zijn uittrap levert een kansje op voor Tijn, maar de bal gaat naast. GVV valt weer aan maar men mist het doel. Xin-Fu trapt de bal uit, maar Jurre kan hem net niet aannemen. Het levert GVV geen goal op. Ze blijven echter het doel zoeken en even later redt Xin-Fu de bal uit de kort hoek na een hard schot van een Graafse aanvaller.

Dan is het tijd voor de 1e time-out. Grave trapt hierna af en we veroveren de bal. Kawa, Tijn en Sjef combineren goed en het levert een kansje op voor Tijn. GVV ziet dat er aanvallers vrijstaan en pakken de kans om snel aan te vallen. Met een hard schot wordt de 1-0 aangetekend. We gaan op zoek naar de gelijkmaker. Rik gaat mee naar voren om de tegenstander bang te maken. Sjef zorgt dat hij de boel achter in de gaten houdt. Jammer genoeg treffen we geen doel. Door balverlies op het middenveld, kan GVV zo maar op ons doel af om de 2-0 te scoren. Dat wordt nog een zware dobber. We laten ons hoofd niet hangen en zoeken de aanval. Kawa probeert steeds vaker de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Behendig dribbelt hij tussen de tegenstanders door. Hij creëert eerst een kans voor Tijn en later kan hij na een solo de aansluitingstreffer maken 2-1. GVV probeert nog eens te scoren, wij krijgen nog wat corners en dan is het rust.

Jurre gaat keepen, Xin-Fu gaat het veld in. Na de aftrap richten we ons vizier meteen op het Graafse doel. De bal komt na een aanval van Kawa en Tijn bij Xin-Fu. Zijn schot wordt geblokt door een Graafse speler. GVV gaat dan meteen weer op ons doel af, maar Jurre zorgt dat de bal er niet in gaat. Hij trapt de bal meteen uit naar de overkant waar Kawa een kans krijgt, maar het doel niet weet te vinden. GVV gaat weer ten aanval. Een aanvaller ziet dat er veel ruimte is in onze goal en dat Jurre niet oplet. De Graafse speler plaatst de bal van een afstand in onze goal, 3-1. Jurre was er even niet bij met zijn hoofd. Was hij opzoek naar het 1e kievitsei of waren zijn gedachten bij de meisjes langs het veld? In elke geval is hij nu wel wakker geschrokken. We laten het er niet bij zitten. Tijn en Kawa gaan op zoek naar het Graafse doel. Xin-Fu schiet weer eens een keer en de bal komt in de rebound bij Kawa, maar zijn been is net te kort om te scoren.  Xin-Fu verovert de bal op het middenveld en speelt zich vrij. De bal gaat met een boogje achter de keeper. 3-2, op naar de gelijkmaker. We spelen steeds beter over en er wordt door allemaal hard gewerkt. Het lijkt wel of we ruiken dat er meer in zit. Het levert kansen op. Tijn ziet uiteindelijk dat zijn schot het doel treft en brengt daarmee de stand weer op gelijke hoogte. 3-3. GVV geeft zich niet gewonnen. Door onze gretigheid ontstaan er wel kansen voor GVV. Als een Graafse aanvalster vrij op doel af gaat, maakt Jurre zijn doel goed kleiner en gaat boven op de bal liggen, waardoor de aanvalster geen schijn van kans meer heeft. Zijn uittrap beland bij Kawa die er een goed vervolg aan geeft. Kawa ziet Tijn vrij staan en geeft de bal goed door zodat Tijn de 3-4 op het scorebord zet.

Met die stand is het tijd voor de 2e time out. Na de aftrap gaat een schot van Sjef over. Het spel gaat over en weer en het levert beide teams kleine kansjes op. Jurre is en blijft op zijn hoede. Rik zorgt dat de bal van onze goal af gaat. Dan ontstaat er een scrimmage voor het Graafse doel. Een bal van Sjef raakt de paal. Het is ontzettend spannend. Een corner van GVV is niet gevaarlijk voor ons. Tijn en Kawa gaan samen weer op zoek naar de goal van onze tegenstander en met succes. Tijn scoort de 3-5 en dat is nog eens een zuivere hattrick! We blijven gretig en letten soms niet op de aanvallers van Grave die zomaar vrij kunnen staan. Wederom krijgt er een aanvalster van Grave een bal vrij voor onze goal. Jurre duikt als een tijger op de bal alsof het zijn prooi is. Kans voorbij. Er gebeurt veel op het veld en de razende reporter heeft bijna geen tijd om het allemaal te noteren. Als Jurre de bal uittrapt kunnen Sjef, Kawa en Tijn op weg naar de goal en doordat Tijn de bal netjes passt op Sjef, kan Sjef scoren, 3-6. Grave pakt de draad weer op en zoekt naar een gaatje in onze verdediging. Helaas. De bal komt bij Rik en die neemt de tijd voor een rush van onze achterlijn naar die van de tegenstander. Zijn voorzet levert ons geen voordeel op maar uiteindelijk komt de bal bij Kawa die met zijn tweede doelpunt de eindstand van 3-7 op het bord zet. Onze jongens hebben zich flexibel opgesteld. Een achterstand verandert in een overwinning. Onze keepers hebben uitstekend werk verricht en er is hard gewerkt met zijn.

Daarom verdiende het team een staande ovatie.”