Voor het eerst dit jaar een wedstrijd in de avond. Het blijft bijzonder om in het donker met de voetbalveldverlichting aan een partij te spelen.

Onze gasten uit Vianen en Beers trappen af en na een wat onwennig begin vindt Kawa Tijn die de eerste kans van de wedstrijd niet kan verzilveren.
Even later verliezen we de bal op het middenveld en Vianen Vooruit straft dat af met een doelpunt 0-1. We pakken de draad weer op en we veroveren de bal op het middenveld. Kawa gaat er mee aan de haal en maakt gelijk, 1-1.
De tegenstander zet weer aan en krijgt een corner. Die wordt echter goed opgevangen door Sjef, die het doel verdedigd. Het gevaar is geweken. De volgende kans van Vianen gaat naast en Xin-Fu schiet de doeltrap over het middenveld naar Tijn. Die kan dan op weg naar de goal en glijdt de bal achter de doelman, 2-1.
We ruiken een moment van zwakte bij de tegenstander en we zetten door. Xin-Fu dribbelt met de bal naar voren en zet voor op Jurre die de 3-1 scoort. Na een volgende aanval van Vianen houdt Sjef de bal tegen. Zijn uittrap gaat ver over alle spelers heen en komt bij onze hangende spits Tijn, die vrij op goal kan scoren. Met 4-1 gaan we de eerst time-out in.

Nadat het spel hervat is, wordt er wat geprutst met verdedigen, zodat Vianen de achterstand kan verkleinen tot 4-2.
Dat geeft ze weer moed en voeren druk op onze goal. Rik let goed op en zorgt dat de bal niet te dicht bij onze goal komt. We zoeken de goal van onze tegenstander weer op. Een mooie combinatie tussen Michiel en Tijn wordt helaas niet beloond. Tijn schiet naast. Vianen trekt weer ten aanval, maar gelukkig is die doelpoging mis. Dan is het rust.

Er wordt wat gedronken. Er is koffie en thee voor de leiders en het publiek, ranja voor de speler. Dank aan de ouders die voor deze “picknick” gezorgd hebben. Ondertussen hebben we Jurre in de goal gezet en Sjef als middenvelder ingebracht. Beide ploegen hebben er weer zin in. Het harde werken van Michiel wordt vandaag beloond met een doelpunt 5-2.
We blijven aanvallen en Xin-Fu trapt een corner in één keer achter de doelman, 6-2.
De stand is te goed voor ons vertrouwen. We willen nog meer in de aanval. Daardoor krijgt Vianen Vooruit meer ruimte. Enkele schoten gaan mis. Een solo van een van de aanvallers van Vianen wordt in de kiem gesmoord door Jurre. Maar dan is gaat het even erg snel. Drie treffers van Vianen in korte tijd, maakt de stand 6-5.
Gelukkig is het dan de tweede time-out, zodat de technische staf de jongens wat instructies kan geven.

Na een goede samenwerking tussen Sjef en Kawa scoort Sjef de 7-5. We blijven aandringen. Xin-Fu raakt de paal en Kawa wringt zich met bal en al tussen de verdediging van Vianen door en maakt de 8-5.
Vianen krijgt nog een kans, maar Jurre redt. Vianen gaat weer in de aanval. Er wordt goed gecombineerd en ook nog gescoord 8-6. Rik komt dan met zijn gebruikelijke rush, maar dat leidt jammer genoeg niet tot een doelpunt. Wel een doelpunt voor onze tegenstanders 8-7, waarmee de eindstand is bepaald.

Niet alleen het harde werken is beloond, maar ook ons trouwe publiek dat de kou trotseerde.”