Een aantal weken geleden besloot de KNVB dat het maar eens afgelopen moest zijn met de grote overwinningen van DSV JO9-3 en werden we een klasse hoger gezet.
Het blijkt dat een klasse hoger toch ook flink wat lastiger is. Na flinke verliespartijen tegen Achates (0-13), Excellent (1-10), en JVC (1-16), leek er vorige week een ommekeer te zijn. Ondanks verlies (6-1) tegen Vitesse. Hopelijk kunnen we deze lijn deze week voortzetten.


We speelden tegen Vianen JO9-2G. Dit team bestond voor een groot deel uit meisjes, die echter niet voor de jongen onderdeden. Beide partijen begonnen goed aan de wedstrijd en het ging mooi gelijk op.
Jort scoorde de 1-0, maar meteen daarop kwam Vianen al weer op gelijke hoogte met een mooie aanval. Het spel ging op en neer en een van de aanvallers van Vianen kwam oog in oog met keeper Luuk, die goed uitkwam. Luuk ging snel naar de grond om de bal voor de voeten weg te kapen, maar de tegenstander doorzag dit en stiftte de bal over Luuk heen: 1-2.
We lieten ons niet van de wijs brengen en Jort probeerde met een afstandsschot gelijk te maken, maar de keeper van Vianen redde goed.
Daarna kwam Mees aan de bal en speelde de bal goed naar Pietje die daar voor de goal wel raad mee wist: 2-2. Vrij snel daarna maakte Pietje ook de 3-2.

Vianen ging op jacht naar de gelijkmaker en we moesten alle zeilen bijzetten in de verdediging om dit te voorkomen. Met goede reddingen van Luuk, en goed verdedigen van Jort als laatste man werd  deze voorkomen.
Na de eerste time-out kwamen we goed los. Na het uitnemen kwam de bal voor de voeten van Jort die met een mooi afstandsschot de 4-2 maakte.
Ivan was in de ploeg gekomen en liet ook van zich horen. Hij maakte een mooie actie en gaf vanaf links een voorzet die door de verdediger van Vianen in eigen goal werd geschoten.
Vianen gaf zich nog niet gewonnen en kwam toch regelmatig voor de goal van DSV. Uiteindelijk resulteerde dat in de 5-3.

Maar DSV had de smaak te pakken en na een mooie actie van Jort waarbij hij 2 spelers uitspeelde, nam hij de bal op de pantoffel en scoorde van afstand de 6-3. Ook de 7-3 kwam voor zijn rekening.
Ivan ontpopte zich als de aangever, want na het veroveren van de bal op het middenveld, speelde hij deze heel goed naar Pietje, die de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot.

Na de rust deden we het wat rustiger aan. Een aantal afstandsschoten van onze kant werden er door de keeper van Vianen netjes uit gehouden. En Vianen kwam zowaar op 8-4.
Mees kwam ook op dreef en maakte een actie, maar werd uiteindelijk door de keeper gestopt. Vianen kwam er regelmatig goed uit, maar Luuk stond goed te keepen had ook veel ballen.
Na een uittrap van Luuk naar Ivan, speelde deze de bal diep op Mees, die de 9-4 binnen trapte.

Na de laatste time-out was de wedstrijd een heel eind gespeeld. De kou had ook zijn weerslag op het spel. Echter leek het wel alsof de DSV-ers juist heel mooi voetbal wilden laten zien.
Een van de aanvallen begon bij Mees, die weer op Ivan passte. Ivan speelde weer door op Pietje, maar hij vond de keeper op zijn weg. Net zoals Mees in de aanval daarna en Ivan bij een afstandsschot.
Een corner genomen door Mees, werd door Pietje mooi afgerond: 10-4. Maar ook Vianen liet nog van zich horen en maakte nog 10-5. Daarna scoorden Pietje en Mees nog en ook Vianen maakte nog een van de kansen af: eindstand: 12-6.

Al met al was dit een erg leuke wedstrijd in deze hogere klasse. Niet alleen vanwege de winst, maar ook omdat het spel mooi op en neer ging en iedereen plezier had, ondanks de kou. Op naar volgende week: de laatste wedstrijd voor de winterstop.