Asten Heusden – In de 97ste minuut schoot Lars Veldpaus op de paal. Bijna was  DSV het gelukt om na een snelle achterstand terug te komen en een verlenging af te dwingen. De jonge ploeg delfde op basis twee nacompetitiewedstrijden onnodig het onderspit tegen ONDO en speelt daardoor volgend seizoen opnieuw in de vierde klasse.

[door Arie Cornelissen] 

DSV verloor al in de eerste minuut het zicht op promotie. De aftrap was allerbelabberst en werd in de voeten van de tegenstander gespeeld. ONDO speelde meteen diep, doelman Bono Barten liet de voorzet glippen en al na 24 seconden (!!) lag de bal in het net. Rudi Nijssen had de bal voor  het intikken (1-0). De Sinttunnisse ploeg verwerkte de mokerslag wonderwel. Stijn van den Broek probeerde het met een boogbal en Rens Peters’ schot na een aanval via Stijn van den Broek en Rio Groot miste kracht. ONDO kreeg een flinke kans om na acht minuten het duel vroegtijdig te beslissen. Linksback Stan Berkers vuurde over. In de 19e minuut liet DSV voor het eerst écht de tanden zien. Lars Veldpaus passeerde met een schaarbeweging, Stijn van den Broek was dreigend maar schoot naast. ONDO hing achteruit, mogelijk geïnspireerd door Manchester United. Achteruit hangen en loeren op een uitval. In de 28ste minuut hadden de Heusdenaren bijna succes. DSV bleef zoeken naar openingen. Op momenten dat de groen-witten het gat ‘dreigden’ te vinden, neutraliseerde ONDO de aanvalsopzet met diverse ‘professionele overtredingen’.

Hoewel DSV in de tweede helft het initiatief nam, was het ONDO dat gevaarlijk was. Geert Verberne slalomde prachtig over de middenas. Rob Kessels miste de pass-op-maat vrij voor goal. Aan de overzijde vloog invaller Rik Groot het strafschopsgebied in. Op het moment dat hij wilde schieten had een ONDO-er nog net een voet tegen de bal. In de 53ste minuut liep een speler van ONDO te gemakkelijk bij een ingooi in de rug weg en stond plotseling oog-in-oog met Bono Barten. De blonde keeper redde. Halverwege de eerste helft maakte DSV gelijk. Stijn van den Broek won een kopduel, Lars Veldpaus gaf een steekbal, Jarvi Jansen rondde vakkundig af (1-1). Nieuwe hoop kwam er in de DSV-harten. ONDO zocht de grens van sportiviteit op met harde opruimballen over de zijlijn en de ene na de andere (vermeende) blessure. DSV bleef het echter proberen. In de 75ste én in de 76ste minuut kreeg Jarvi Jansen een reuzenkans op de 1-2 en ook Rik Groot was kansrijk in de rebound. Ook ONDO kreeg nog een kans. Rudi Nijsen kon zijn solo niet afronden.

Met het zoeken én vinden van een extra man op het middenveld perste DSV er een klein slotoffensief uit. De poging van Lars Veldpaus in de 96ste minuut werd op het nippertje gered door de keeper. En toen ook Lars’ schot van 20 meter op de paal spatte, spatte ook de promotiedroom van DSV uiteen.

 

 
Man of the Match!
Jochem Koopmans speelde een sterke wedstrijd. Dichtte de gaten, had vrijwel geen overtreding nodig en was sober en zuiver in de opbouw. De lange stopper (19) speelde nagenoeg alle wedstrijden dit seizoen en bewaarde zijn beste wedstrijden in de dubbel tegen ONDO. Het was niet genoeg om ONDO op de knieën te krijgen. De Heusdenaren waren niet beter in het voetbal, wel in het slim uit het ritme krijgen van de tegenstander en dan vervolgens loeren op een kans. Een (duur) leermoment voor DSV dat de groen-witten na een geweldig seizoen kunnen meenemen naar de start van de nieuwe competitie.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Sjors Cornelissen (46. Piet Lamers), Mattee van Benthum, Jochem Koopmans, Laurens Willems, Rens Peters, Jarvi Jansen, Rio Groot (68. Pieter Bongarts), Stijn van den Broek, Joppe van den Heuvel (46. Rik Groot) en Lars Veldpaus.

 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Montagnards 1 2-1
RESIA 1 - DSV 1 2-5
DSV 1 - SVEB 1 5-0
Olympia'18 - DSV 1 3-1
DSV 1 - Melderslo 1 6-1
RKOSV Achates 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Oostrum 1 5-2
Meterik - DSV 1 1-2
DSV 1 - ONDO 1 1-2
ONDO 1 - DSV 1 1-1