Sint Anthonis – In een emotionele beker-derby tegen derdeklasser Excellent, was DSV lang de bovenliggende partij. Bij de Sinttunnissenaren vloeiden echter  in de eindfase de krachten weg, Excellent profiteerde (1-2).

[door Arie Cornelissen]

Excellent had in de tweede minuut direct een kans om de leiding te nemen, maar kon in de rest van de eerste helft geen vuist maken. DSV speelde degelijk en geconcentreerd. De groen-witten creëerden voor rust vijf kansen. Het grote aantal corners onderstreepte het overwicht. Een vrije trap van Stijn van den Broek halverwege de eerste helft brak de ban (1-0).

Na rust kreeg Excellent meer grip. Niet zozeer door beter te gaan voetballen, wel door arbeid en fysieke kracht. De oranje-zwarten drongen meer aan en met de kopbal op de lat van Frans Cuppers in de 66ste minuut klopte Excellent op de deur. Een kwartier later wist de lange aanvaller wel het net te vinden, toen hij profiteerde van de toenemende ruimte die de DSV-ers weggaven.

Hét cruciale moment van de wedstrijd was de onbestrafte vliegende tackle met twee benen op Stijn van den Broek, die op het punt stond om een mooie aanval binnen te tikken. De spits moest met een blessure van het veld. De agressie en emotie namen toe en DSV was even zoekende. Excellent voelde dat er meer in zat en drukte het gaspedaal in. Het was tekenend dat verdediger Teun Verberk pal voor tijd na een lange loopactie de beslissing kon forceren (1-2).
DSV was lang dichtbij een verrassing, maar kreeg alsnog de rekening voor de gemiste kansen in met name de eerste helft.

Meer wedstrijdfoto's: Scoot Shoot Fotografie

Opstelling DSV 
Rens van Tienen, Teun Vloet, Pieter Bongarts, Dion Gerrits, Benjamin van Zanten (30. Mattee van Benthum), Sjors Cornelissen, Rik Groot, Rens Peters, Luuk Rühl, Stijn van den Broek (72. Jesper Brans) en Jarvi Jansen (66. Lars Veldpaus)

Scoreverloop

26. 1-0 Stijn van den Broek  
80. 1-1   Frans Cuppers
88. 1-2   Teun Verberk