Sint Anthonis – DSV liet zich in meerdere opzichten verrassen door De Zwaluw. De Sinttunnisse ploeg werd in de tweede helft afgetroefd (1-4). Rinze Verhoeven en invaller Merijn Elbers maakten het verschil.

(Door Arie Cornelissen)

In het eerste kwart van de wedstrijd had DSV nog aardig spel. Stijn Willems zorgde met een schot en een solo voor enige dreiging. Daarna hielden beide ploegen elkaar lange tijd in een houdgreep. DSV werkte hard, maar kon geen kansen creëren. Datzelfde gold voor De Zwaluw. Op slag van rust passeerde stopper Willem van Haren in de as twee tegenstanders. Met een overtreding werd zijn opmars gestuit. Van Haren ging zelf achter de bal staan, zag dat DSV nog druk bezig was  met het ‘metselen’ van een muur, zag gelijktijdig keeper Roel Sommers bij de rechterpaal staan en schoot de bal snel en slim in de andere hoek (0-1). De  groen-witten keken elkaar verbaasd aan.

Gouden wissel

In de tweede helft tapte De Zwaluw uit een ander vaatje. De ingevallen Merijn Elbers bleek de gouden wissel. Maar liefst drie keer achter elkaar liet DSV zich verrassen door hetzelfde recept: A. bal over de verdediging door Rinze Verhoeven. B.  bal opgepikt door Merijn Elbers. C. Actie/gevaar.
In de 47ste minuut kwam de ploeg van coach Maarten van Stiphout nog met de schrik vrij, maar even later was het wel raak. Diepe bal Rinze Verhoeven, kapbeweging Merijn Elbers, goal (0-2). In de 62ste minuut liet DSV zich opnieuw op dezelfde manier verrassen. Pass Rinze Verhoeven, schot Merijn Elbers. Deze keer kon keeper Roel Sommers nog redding brengen, maar Siebe Verhoeven rondde af in de rebound (0-3).

Klappen

In korte tijd kreeg DSV enkele stevige klappen te verwerken. Het siert de ploeg dat ze bleven knokken, al konden de groen-witten op geen enkel moment overtuigen. De 1-3, een door iedereen gemiste lange bal van linksback Willem Jans, bracht nog wat hoop in de groen-witte harten. Veel verder dan een naast geschoten vrije trap van Lars Veldpaus en doelpogingen van Pieter Bongarts en invaller Jarvi Jansen kwam DSV niet.
De Zwaluw, zeker geen hoogvlieger, bleef vrij gemakkelijk overeind en vergrootte de voorsprong zelfs naar 1-4. Willem van Haren bediende Rinze Verhoeven die koppend de wedstrijd definitief in het slot gooide. Na afloop vierden de Oeffeltenaren de overwinning uitbundig door een eerbetoon te brengen aan de eenzame De Zwaluw-supporter Arno die weer en wind trotseerde op de naast het veld gelegen ‘Mont Ventoux’. Het tot voor kort ongeslagen DSV werd verschalkt met het middel waarmee ze zelf de eerste tegenstanders tot nu toe verslagen had: efficiency. Vrolijke noot tot slot: Bram Goossens maakte als invaller zijn debuut.

 

 Amusementswaarde

 5,5

 
Man of the match!
Niemand kwam voor deze titel in aanmerking.
 
Scoreverloop

45.

0-1

 

Willem van Haren

55.

0-2

 

Merijn Elbers

62.

0-3

 

Rinze Verhoeven

65.

1-3

Willem Jans

 

83.

1-4

 

Rinze Verhoeven

 
Opstelling DSV
Roel Sommers, Willem Jans (80. Bram Goossens), Jesper Brans, Benjamin van Zanten, Teun Vloet, Pieter Bongarts, Hein Vloet, Chris Dawud (46. Jarvi Jansen), Stijn Willems, Rens van Tienen en Lars Veldpaus. 
 
Competititeoverzicht

20.09.20

Achates – DSV

0-3

27.09.20

DSV - SVEB

2-1

04.10.20

EWC ’46 - DSV

1-2

11.10.20

DSV - De Zwaluw

1-4