SINT ANTHONIS - DSV kwam laat op gang tegen promovendus VIOS ’38 en wist pas in het laatste kwart de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Beugenaren konden in de tweede helft het tempo niet meer bijbenen (1-3).

[door Arie Cornelissen]

De wedstrijd leek maar niet op gang te komen. Veel speelde zich op het middenveld af. Beide ploegen konden niets afdwingen en misten de creativiteit om de tegenstander te verrassen. De openingstreffer van VIOS  viel uit het niets, want tot dan toe was er aan beide zijden geen gevaarlijke situatie geweest. Ook toen Koen Jansen achter de bal ging staan voor een vrije trap van 25 meter, leek er niets aan de hand. Doelman Rens van Tienen kon de bal echter niet klemvast pakken, waarna Kay Gerrits binnentikte (1-0). Vlak voor rust kwam DSV langszij, maar had wel de hulp nodig van de thuisploeg. Invaller Jesper Brans maakte een actie en bracht de bal voor de goal, Jasper Tönnissen verschalkte ongelukkig zijn eigen keeper (1-1).

Duveltje

Na rust voerde DSV het tempo op en ging de bal meer van voet tot voet. Toch was het eerst nog VIOS dat twee keer dreigend was. Dennis Jenniskens bestookte  het doel van DSV, beide keren bracht keeper Rens van Tienen redding. De Beugense koek was toen op, de zwart-gele accu liep langzaam leeg. Dat was ook de verdienste van DSV, dat het tempo goed kon vasthouden en de betere ploeg bleef.

Er kwam steeds meer ruimte, zonder dat dit in die fase tot meer kansen leidde. De doelpogingen waren onzuiver. De verrassing kwam uit onverwachte hoek. Amper twee minuten in het veld, sloeg jonkie Pieter Vloet als een duveltje uit een doosje toe. Rik Groot bediende hem op maat en Pieter schoot de bal strak tegen het net (1-2).

Frenkie

Niet veel later had DSV de kans om de wedstrijd al te beslissen. Lars Veldpaus ontfutselde de bal  van een tegenstander op de middenlijn. Hij sprintte naar voren, tikte precies op tijd naar Jarvi Jansen, die zijn schot door doelman Bjorn Tönnissen gekeerd zag. Even later was opnieuw Pieter Vloet dreigend, zijn kopbal ging naast . Kort voor tijd wist DSV het krachtsverschil alsnog met een derde doelpunt te bekronen. Pieter Bongarts’ pass door het midden werd door Jesper Brans ‘Frenkie-achtig’ met de punt van de voet aangenomen en afgewerkt. Buit binnen: 1-3!
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 6

Man of the match!

Pieter Vloet, A1-speler nog, brak de wedstrijd open door koud in het veld de bal binnen te werken. Pieter: “Het was mijn derde balcontact. Via Rens kwam de bal op mijn schouder en kon ik hem doorkoppen op Rik. Rik passte perfect terug, waardoor ik de bal links in de hoek kon binnenknallen. Ja, een heerlijk moment. Het was al mooi om in te vallen, maar als je dan scoort in je derde wedstrijd voor DSV, dat is een droom.”

Opstelling DSV 

Rens van Tienen, Sjors Cornelissen (38. Jesper Brans), Mattee van Benthum, Teun Vloet, Benjamin van Zanten (80. Lars Willems), Pieter Bongarts, Rens Peters, Rik Groot, Hein Vloet (69. Pieter Vloet), Jarvi Jansen en Lars Veldpaus

Scoreverloop

32. 1-0 Kay Gerrits  
45. 1-1   Jasper Tönnissen (e.d.)
70. 1-2   Pieter Vloet
88. 1-3   Jesper Brans

Competitie-overzicht

22.09.2019 DSV - SCMH 2-3
29.09.2019 VIOS'38 - DSV 1-3
06.10.2019 SES - DSV  
13.10.2019 DSV - Achilles Reek  
20.10.2019 SCV'58 - DSV