Zaterdag 5 september speelden we onze eerste competitie wedstrijd thuis tegen VCO.

Het weer was goed en we hadden er allemaal zin in. Omdat nog niet iedereen terug was van vakantie hadden we Iris en Britt van de dames gevraagd om mee te doen. Vanwege deze vakanties speelden we eerste helft met Kelly Sengers op doel en 2e helft met Danielle. De meiden van DSV MB1 begonnen de eerste helft erg goed en waren erg gretig & fanatiek. Daarnaast werd er ook goed gevoetbald en gecombineerd door de meiden. We wouden graag de 3 punten pakken voor een goed begin van het seizoen. Na 5 minuten was het al 1-0 voor DSV, door een goede aanval via Fabiënne aan de linkerkant, gaf daarna goed laag voor waardoor Britt kon scoren.

DSV speelde erg goed en VCO kwam er gewoon weg niet aan te pas. De 2-0 viel ook al binnen 10 min, door een goed en mooi afstand schot van Danielle. De aftrap was nog niet genomen of de bal lag alweer in het netje door een fraaie goal van Fia, die de bal via een kluts mooi binnen trapte. DSV wist de meiden van VCO uit te schakelen door slim spel te spelen, via de zijkanten spelend en veel combinatie spel, dit wat op de trainingen nog vaak te wensen overlaat ging vandaag als een geoliede machine. De kansen bleven zich opstapelen maar er werd ook nog wel eens een kans gemist door onze meiden, maar na een ruim half uur was het dan toch weer raak. Britt kwam door via een knappen en snelle individuele actie aan de rechterkant, ze sneed mooi naar binnen en waar iedereen een voorzet verwachten stiftte Britt de bal mooi van de zijkant zo over de goalie van VCO in de verre hoek. 4-0 was het nu en was ook meteen een pracht doelpunt. DSV benutte nog een kans en het werd 4-0 door een bal in de kruising. Na de aftrap werd als snel weer de 5-0 door Iris gescoord. Dit was de ruststand!In het kleedhok werden de meiden positief besproken door Wim & Karin en werd besproken hoe verder te gaan in de 2e helft. Er werden 2 wissels toegepast wat inhield dat Sammy i.p.v. Ilse in het veld kwam en dat Yvonne haar zus Anne afloste.

We hadden inmiddels allemaal het vertrouwen in dat we hier de 3 punten zouden gaan pakken, maar Wim wees toch op het gevaar van te nonchalant worden, en dat als wij 5 x konden scoren dat VCO dat ook zomaar kon doen.Na het fluitsignaal in de tweede helft begon DSV veel te slap, daar waar Wim al bang voor was en het leverde zowaar een aantal kansen van VCO op, Maar deze werden of goed gepakt door Danielle of goed gemist door VCO.Na ongeveer 15 min was dit hersteld en was DSV weer heer en meester op het veld en did duide meteen in een mooi doelpunt van Sammy, die goed druk hield op de verdediging en zowaar de bal kon afpakken en zo naar de goal kon lopen en de hoek voor het uit zoeken had. Na de 6-0 bleef DSV het betere van het spel houden maar echte kansen leverde het niet meer op tot 10 min voor tijd toen nog de 7 & 8-0 werden gescoord door Fabiënne en nogmaals Britt. Een betere competitie konden we ons niet wensen, en nu op naar de derby tegen en in Boxmeer.Greetz Danielle