Zaterdagmorgen. Een mooie zonnige ochtend met geen een wolkje aan de lucht. Een uitwedstrijd in Boxmeer tegen Olympia’18 MD2. Prima om met 2 jonge leiders en het meidenteam met de fiets te gaan. Met de nieuwe mascotte in de kledingtas fietsten we om 10 uur aan via de Noordkant naar het sportpark in Boxmeer.

We speelden tegen een team waarvan we moesten winnen. Helaas kwam dit niet uit door een slechte 1ste helft. Die begon wel goed. Veel balbezit, maar geen echte kansen. De keepster van Boxmeer had al een paar keer laten zien en merken dat ze een goede uittrap had. Een daarvan vloog over onze verdediging en zo kon een aanvaller scoren, 1-0. Daarna kwam Dsv gevaarlijk door met veel corners en schotkansen. Toch stonden de paal en keepster in de weg. Vlak voor rust kwam er een doelpunt. Jammer genoeg wel voor Boxmeer, 2-0.

In de rust kregen de meiden flink wat van de leiders te horen. Vechten voor die bal, ook terug verdedigen, schieten als je de kans hebt en het belangrijkste: Ballen naar elkaar gaan overspelen.

In de hele 2de helft werd dit alles ook gedaan. Een uitstekende helft was er te bewonderen. Bij Boxmeer hadden ze alleen die goede keepster en ook een nummer 8 die alle ballen gewoon weer naar voren roste. Daardoor werd er niet gescoord, waar de meiden wel heel veel recht op hadden als je kijkt naar de 2de helft. Janne die normaal bij de E8 speelt, werd getest hoe goed ze uit de voeten kan in de verdediging. Resultaat was goed. Nog bedankt voor je inzet.

Na het penalty schieten en het omkleden werd er nog een drankje gedronken in de kantine om daarna weer terug naar St Tunnis te fietsen. Maandag weer een extra training om half 7 tot half 8. Tot dan.

Leiders MD1